Satu Mare: Controale şi amenzi aplicate de inspectorii sanitar-veterinari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA)  au aplicat 5 sancţiuni contravenţionale în urma controalelor efectuate în cursul lunii decembrie în unităţile şi gospodăriile sătmărenilor.

În perioada 1-31 decembrie au avut loc un număr de 788 de acţiuni de control şi au fost efectuate 16.031 de examene trichineloscopice, din care 2.803 în gospodării, iar restul în laboratoare de specialitate. În urma examenelor din gospodării, în cazul a şapte locuinţe s-a confirmat trichineloza. Ca urmare, inspectorii de specialitate au aplicat un număr de 5 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 10.000 de lei.
Tot în cursul lunii au fot verificaţi 54 de mistreţi, 8 unităţi de procesare carne roşie, o unitate de tăiere/abatorizare carne roşie. O unitate de tăiere carne de pasăre, 6 unităţi de procesare lapte, 21 de centre de colectare lapte şi 245 din celelalte categorii de unităţi. Controlul a mai vizat şi 5 hale respectiv pieţe agroalimentare, 4 măcelării, o carmangerie, 117 unităţi de alimentaţie publică, 11 laboratoare de cofetării şi patiserii, 278 de unităţi de desfacere cu amănuntul sau ridicare a produselor alimentare, 9 hypermarketuri şi supermarketuri, 23 de depozite alimentare, o exploataţie profesională de creştere a bovinelor, 23 de controale în timpul transportului cu animale vii, 4 târgui de animale, două depozite de băuturi, un magazin cu alimente de origine vegetală, 18 cafenele şi 10 unităţi de procesare produse vegetale.
În urma acestor controale, au fost aplicate sancţiuni ce vizau: întârzierea nejustificată a medicului veterinar de liberă practică cu peste 15 zile de la termenul prevăzut de normele sanitar-veterinare pentru înregistrarea în baza de date informatică a suinelor, respectiv datorită comercializării produselor alimentare neetichetate potrivit legislaţiei în vigoare.
Acţiunile de acest gen vor continua şi în cursul lunii ianuarie.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite