Satu Mare: Contrabandist ucrainean reţinut cu focuri de armă la frontiera cu Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de frontieră de la Negreşti Oaş au reţinut, ieri noapte, un tânăr de 20 de ani de origine ucraineană ce făcea parte dintr-un grup care intenţiona să introducă în ţară 6.000 de pachete de ţigări. Andriovyci H. a fost arestat pentru 29 de zile.

Poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare pentru reţinerea grupului, fiind trase patru focuri de arme în plan vertical. Trei persoane ce formau grupul de contrabandişti au reuşit să scape profitând de vizibilitatea redusă, zona împădurită şi de relieful foarte accidentat şi s-au retras spre teritoriul statului vecin. Andriovyci H. a fost însă reţinut. 

În urma verificărilor effectuate, poliţiştii de frontieră au descoperit la aproximativ 1.000 de metri de linia de frontieră, într-o zonă împădurită, cu teren accidentat, 12 colete ambalate în folie neagră, asezate într-un loc acoperit cu vegetaţie. Coletele conţineau în total, 6000 pachete ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 25.500 lei.

Pe numele cetăţeanului ucrainean, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru intrare în țară prin trecere ilegală a frontierei de stat, contrabandă şi tentativă de ieşire ilegală din ţară prin trecere ilegală a frontierei de stat.

În seara zilei de marţi, acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Negreşti Oaş cu propunere de arestare preventivă, judecătorii dispunând arestarea preventivă a acestuia pentru 29 de zile.
Cercetările în acest caz continuă.


Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite