Satu Mare: Contrabandist prins după o urmărire ca-n filme

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prins cu maşina burduşită de ţigări de contrabandă, Cristi Ziman (35 de ani) a încercat să fugă de autorităţi. Sătmăreanul prins, aseară, la ora 21.00, cu 5.000 de pachete de ţigări de contrabandă era urmărit de mai mult timp de către autorităţi.


Poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor au aflat, în urma unui flagrant, că sătmăreanul Cristi Ziman (35 de ani) are maşina burduşită de ţigări de contrabandă. O echipă de mascaţi a încercat să îl oprească într-o parcare din zona intersecţei Burdea. Infractorul însă a reuşit să se strecoare printre maşini, lovind un alt autoturism şi rănind un mascat care s-a agăţat de maşina acestuia. Locatarii blocurilor din zona Burdea au fost martori la întregul eveniment. „Eram pe balcon şi la un moment dat am auzit cum a strigat cineva tare «Stai că trag!!!». Când m-am uitat, am văzut cum un VolksWagen vişiniu (maşina contrabandistului-nr) a făcut mai multe manevre pe platou şi a fugit cu maşina de acolo spre Drumul Careiului“, spune David Soare, unul dintre martorii evenimentului.

A încercat să scape

Somat de autorităţi să se predea, tânărul în vârstă de 35 de ani a demarat în trombă lovind un taxi care staţiona pe platoul din intersecţia Burdea. „I-a buşit colegului maşina, ambele portiere, apoi s-a dus pe contrasens pe Drumul Careiului şi a intrat pe o străduţă lăturalnică. Unul dintre mascaţi chiar s-a agăţat de maşina acestuia“, a declarat unul dintre taximetriştii martori la eveniment. Sătmăreanul a trebuit să abandoneze maşina, întrucât strada pe care intrase ere fără ieşir. El a ieşit din maşină şi a fugit, însă a fost repede prins de mascaţi.
„Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Satu Mare, sprijinit de Serviciul de Intervenţie Rapidă au reţinut aseară în jurul orei 21, un bărbat în vârstă de 35 de ani care avea ascunse în maşină 100.000 de fire de ţigări. Blocat în intersecţia Burdea, sătmăreanul a forţat plecarea, fiind însă prins în parcarea din Micro 14. În termen de 24 de ore va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare“, spune Ana Mălăescu, purtător de cuvânt al Poliţiei Satu Mare.

Riscă 7 ani de închisoare

Potrivit autorităţilor, bărbatul are toate şansele să fie cercetat în stare de arest. „Întregul eveniment şi comportamentul infractorului uşurează decizia judecătorilor. Acesta a fost prins în flagrant, înfăptuind mai multe infracţiuni, respectiv ultraj cu violenţe contra autorităţilor, ultraj contra bunelor moravuri în formă agravată şi deţinere şi transport de bunuri cu regim vamal, cu bunăştiinţă şi premeditare. Modul de operare şi împrejurările în care a fost prins, denotă faptul că acesta reprezintă un pericol pentru ordinea publică. Acesta riscă acum până la 7 ani de închisoare“, spune Ana Rusu prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare. Potrivit unor surse judiciare, activitatea infracţională a bărbatului era în vizorul autorităţilor, iar acţiunea de ieri va fi urmată de noi descinderi pentru descoperirea întregii reţele de contrabandişti în care activa bărbatul.






image
Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite