Satu Mare: Contrabandist arestat preventiv şi peste 9.000 pachete de ţigări confiscate (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un sătmărean a fost arestat preventiv pentru contrabandă cu ţigări după ce în maşina lui poliţiştii de frontieră au descoperit peste 1.000 pachete de ţigări ucrainiene. Alte peste 7.000 de pachete au găsit poliţiştii în curtea unei locuinţe din Satu Mare.

Poliţiştii de frontieră sătmăreni au desfăşurat, în ultimele două zile, mai multe acţiuni pentru combaterea contrabandei şi evaziunii fiscale. Acţiunile s-au desfăşurat sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare.

Miercuri, 6 aprilie, în jurul orei 18.00, poliţiştii au oprit în trafic o autoutilitară înmatriculată în Ungaria. Maşina era condusă de Zsolt Lorand V., 26 de ani, din Satu Mare iar pasager era Jozsef Andras P., 38 de ani tot din Satu Mare.

La controlul maşinii, în compartimentul de marfă au fost descoperite două cutii de carton în care se aflau, în total 1.180 pachete de ţigări marca Jin Ling, cu timbru de duty free, în valoare de 4.956 lei, marfă pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta documente justificative.

Concomitent, un alt echipaj al IJPF Satu Mare a oprit în trafic un autoturism Dacia Logan, înmatriculat în Satu Mare, şi condus de Julianna N., 32 de ani, din Satu Mare. În portbagajul autoturismului au fost descoperite trei colete de carton în care erau 861 pachete de ţigări Jin Ling, provenite din magazine duty free, în valoare de 3.616 lei.

Joi dimineaţa poliţiştii de frontieră au primit un apel telefonic din partea unui sătmărean, proprietar al unei locuinţe în construcţie, care le-a sesizat că într-o anexă a locuinţei a găsit peste 7.100 pachete de ţigări cu timbru fiscal ucrainean, în valoare totală de 30.198 lei.

Tot în cursul zilei de joi, lucrători din cadrul IJPF Satu Mare, în baza autorizaţiilor de percheziţie emise de către Judecătoria Satu Mare, au efectuat două percheziţii domiciliare, una la imobilul lui Zsolt Lorand V. şi cealaltă la locuinţa Juliannei N., însă la aceste locaţii nu au fost descoperite ţigări.


Procurorii de caz au dispus reţinerea pentru 24 de ore a lui Zsolt Lorand V. şi a Juliannei N., cei doi fiind prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a admis propunerea de arest preventiv în cazul lui Zsolt V. pe numele căruia a emis un mandat de arestare preventivă de 29 de zile pentru contrabandă.

Poliţiştii de frontieră sătmăreni au lucrat la acest caz încă din luna noiembrie a anului trecut.

 

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite