Satu Mare: Construcţia proastă a oraşului, dă bătăi de cap proiectanţilor celui de-al treilea pod

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul celui de-al treilea pod peste râul Someş se confruntă cu dificultăţi din cauza construcţiei „proaste” a municipiului. Problema este că proiectanţii greu pot identifica locul potrivit pentru construcţia podului.

Primarul spune că pe vremea când s-a construit oraşul şi s-au format cartierele de blocuri, nu s-a avut în vedere că până la urmă nu va fi ieşire dintr-un cartier decât pe un singur drum principal, cum ar fi Independenţei pentru Micro 17 sau Careiului pentru Micro 14, 15 şi 16. Din acest motiv, proiectanţii foarte greu reuşesc să identifice locul potrivit pentru amplasarea viitorului pod. Deocamdată, se pare că singura variantă de a proiecta cel de-al treilea pod ar fi ca acesta să se lege bulevardul Henri Coandă de Independenţei, deoarece astfel nu s-ar bloca sau îngreuna accesul către niciun cartier din oraş.
„Cine a proiectat cartierele pe vremea respectivă nu a avut în vedere faptul că din fiecare zonă va exista o singură ieşire, astfel că toate cartierele au fost închise pe trei laturi. E foarte greu acum să mai proiectăm o construcţie imensă pentru că marile construcţii, în special blocurile din cartiere sau unele construcţii de pe Fabricii, nu ne dau oportunitate, deoarece o construcţie nouă ar bloca drumurile principale”, spune primarul.
Ilyes spune că în momentul de faţă la proiectarea noului pod lucrează cei mai buni proiectanţi din ţară şi că până în prezent s-a reuşit aprobarea Planului Urbanistic Zonal pentru varianta Independenţei-Henri Coandă, urmând ca în şedinţa ordinară a Consiliului Local, ce s-a amânat de azi pe luni, consilierii să voteze hotărârea.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite