Satu Mare: Consiliul Judeţean se informatizează cu bani UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu mai puţin de 3.672.374,08 lei este valoarea proiectului „Sistem informatic integrat al Județului Satu Mare realizat la nivelul Consiliului Județean“, selectat și aprobat pentru co-finanțare cu sprijinul Fondului European de Dezvoltare Regională, finanțarea nerambursabilă fiind de 2.180.058.02 lei.

Proiectul propune realizarea şi implementarea unui sistem informatic integrat la nivelul Consiliului Judeţean Satu Mare, prin crearea unui portal interactiv cu facilităţi de administraţie cu 6 module cu scopul relaţionării cât mai rapide şi facile între cetăţeni şi instituţii, oferirea a 7 servicii online la nivelul 5 de sofisticare în vederea îmbunătăţirii calităţii serviciilor furnizate în prezent, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei. Prin acest proiect se dorește punerea la dispoziție a serviciilor administrative prin mijloace electronice, respectiv de a crea beneficii atât pentru utilizatori (cetățeni și mediul de afaceri), cât și pentru administrația publică. Cele șase module vor fi din domeniile: amenajarea teritoriului și urbanism, asistență socială, plăți online, drumuri și transporturi, administrație publică, managementul resurselor și mesagerie.
Durata de realizare a investiției este de 14 luni de la începerea procedurilor de achiziție publică necesare realizării proiectului. Pentru județul Satu Mare, acest proiect este primul câștigat în domeniul IT iar în prezent se lucrează pentru a se depune spre finanțare un nou proiect ce vizează un sistem informatic integrat la nivelul spitalelor.


Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite