Satu Mare: Concurs de frumuseţe pentru câini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Stadionul „Someşul“ de pe strada Cloşca va găzdui în acest weekend două expoziţii internaţionale canine şi un concurs de frumuseţe la care participă peste 1.300 de patrupede din 137 de rase din România şi alte şase ţări europene.

Arbitri din cinci ţări au sosit la Satu Mare special pentru a desemna cel mai frumos câine din concurs. Campionul va fi răsplătit cu diplome, hrană specială şi medalii. Aceasta este cea de-a 34-a ediţie a concursului care se organizează la Satu Mare. „Avem arbitri din Spania, Slovenia, Polonia, Ungaria şi România. Cu siguranţă vor avea mult de lucru având în vedere exemplarele care s-au înscris în competiţie“, a declarat Molnar Zsolt, organizatorul concursului.
Două zile cu expoziţii
Cele peste 1.300 de exemplare canine vor putea fi admirate în cadrul celor două expoziţii internaţionale care se vor desfăşura sâmbătă şi duminică. „Pentru ziua de sâmbătă avem înscrise la expoziţie 645 de exemplare, iar la expoziţia de duminică vor participa 670 de câini. În acest an, cele mai multe exemplare sunt din Polonia, însă avem participanţi şi din Irlanda, Franţa, Ucraina, Rusia, dar şi de la noi din ţară“, a mai spus Molnar Zsolt. Rasele dominante în concurs sunt teckel, terrier, ciobănesc german, doberman şi labrador.
Concursul se va desfăşura pe patru grupe de vârste şi pe 10 categorii de rase, iar arbitrii vor premia frumuseţea patrupedelor. „Fiecare rasă are un standard, iar arbitrii au datoria de a premia acel câine care va atinge standardul impus“, a mai precizat organizatorul. Concursul va debuta mâine la ora 10.00. Expoziţia face parte din cadrul evenimentelor CACIB şi este organizată sub tutela Asociaţiei Chinologice Române.
Preţul unui bilet este de 10 lei pe zi pentru adulţi şi de 8 lei pentru copii.
Cifre: 1.315 câini din 137 de rase participa la concursul de frumuseţe şi la expoziţii.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite