Satu Mare: Concert de chitară acustică de mare clasă la Satu Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Concertul va avea loc marți, 17 mai, la Filarmonica Dinu Lipatti de la ora 19.00. Pe scenă vor urca patru chitariști renumiți din România, Italia, Bulgaria și Ungaria.

Organizatorii spun că, concepţia artistică a acestui concert va arăta contrastele dar şi punctele în care se ating culturile Europei de Sud şi de Est. Producția artiștilor prezintă în mod autentic cultura propriului popor, tot ceea ce se poate transpune în chitară şi voce. Prin acest concert
se doreşte prezentarea unei producţii muzicale diferite de cele care au existat până acum, în timp ce rolul principal îl va deţine tot chitara acustică.

Concertează la Satu Mare, italiencele Serena Finatti (voce) şi Andrea Varnier la chitară acustică, considerate un adevărat duo „Green Peace” muzical. În 2009 cele două au câştigat locul I şi premiul special al festivalului Open String din Germania.

Nikolai Ivanov din Bulgaria

Este un artist singular în lumea muzicală europeană, pictor cunoscut, compozitor, pianist şi desigur, nu în ultimul rând, chitarist de excepţie. Este unul dintre puţinii artişti bulgari care şi-au făcut o faimă internaţională şi a colaborat cu mulţi muzicieni din străinătate. Este membrul fondator al formaţiei Om, cea mai veche formaţie de muzică ethno din Bulgaia. A compus muzica pentru mai bine de 30 de filme şi spectacole de balet şi a participat la numeroase spectacole de teatru.

Heidrich Roland din Ungaria

Roland este unul dintre tinerele talente maghiare. În primii ani de chitară s-a axat pe jazz-ul lui Mick Goodrick, Joe Diorio, Allan Hosdsworth, apoi Bill Frisell, Fred Frith, mai târziu însă a fost marcat de lumea muzicală a lui Szabo Sandor care în 2005 l-a luat sub aripile sale. Alături de mentorul său a cunoscut o viziune muzicală alternativă şi globală pe care a căutat-o demult.

Szabo Sando din Ungaria

Maestrul chitarei cu mai multe corzi în imperiul internaţional al chitarei. De la începutul carierei sale poate să fie clasificat printre chitariştii şi compozitorii exotici. De la mijlocul anilor ’90 atenţia lui s-a îndreptat spre muzica acustică contemporană. Susţine concerte în mod regulat în Europa, SUA, Canada, Japonia, Coreea şi India. I-au apărut peste 30 de albume, singur sau alături de alţi artişti. De câţiva ani a compus şi a prezentat prima sa lucrare de mare anvergură, „Rapsodia Maghiară de Chitară”.

Szatvari Csaba din România

La începutul carierei, numele său a fost legat de muzica instrumentală rock. Însă din 1999 atenţia lui s-a îndreptat din ce în ce mai mult către lumea muzicii acustice. Compoziţiile sale sunt meditative, stilul unic, nu se poate integra într-un stil anume.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite