Satu Mare: Ciupercile fac tot mai multe victime

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trei persoane au ajuns la spital din cauza intoxicaţiilor cu ciuperci
Trei persoane au ajuns la spital din cauza intoxicaţiilor cu ciuperci

376 sătmăreni au ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) Satu Mare în acest weekend, din care 103 copii. Numărul victimelor ciupercilor este în creştere, cel puţin faţă de toamna anilor precedenţi.

Citeşte şi:

Botoşani: Internaţi în spital după ce au mâncat ciuperci nebune

Din cele 376 de persoane care au apelat la serviciile medicale de urgenţă, 11 au fost victimele unor accidente rutiere, 4 au fost agresate fizic, două au necesitat îngrijiri medicale în urma unor tentative de sinucidere, iar alte trei persoane în urma unor intoxicaţii produse de ciuperci. De asemenea, au apelat la servicii medicale şi 8 persoane aflate în stare avansată de ebrietate.
Sătptămâna trecută au ajuns la spital un număr de 12 persoane care au consumat ciuperci, numărul intoxicaţiilor cu aceste produse fiind mare, comparativ cu alţi ani.
„De obicei toamna nu prea avem intoxicări cu ciuperci, însă în acest an numărul victimelor a crescut. Şi weekendul trecut au fost 6 persoane transportate la Urgenţă pe fondul consumului de ciuperci”, spune Constantin Demian, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Satu Mare.
În cele mai multe cazuri victimele nu sunt internate în spital, asta dacă ajung pe mâinile medicilor în termen de cel mult 12 ore de la otrăvire şi pot fi trataţi printr-o simplă spălătură. Dacă însă pacienţii ajung la spital în stare mai gravă, primesc medicaţie corespunzătoare şi sunt internaţi la secţia de gastro-enterologie adulţii, respectiv la pediatrie copiii.
Demian mai spune că în acest an cel puţin 4 persoane din judeţ au decedat în urma consumului de ciuperci, dar au fost şi cazuri grave, transferate la unităţi spitaliere din Cluj.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite