Satu Mare: Cinci spitale din judeţ trec în subordinea Consiliului Judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Judeţean Satu Mare va semna protocoalele de predare-primire a cinci spitale din judeţ. Cu această ocazie, ministrul sănătăţii Cseke Attila vine personal la Satu Mare, iar de luni spitalele vor fi manageriate de CJ.

Spitalul Judeţean de Urgenţă, Spitalul TBC, respectiv spitalele municipale din Carei, Tăşnad şi Negreşti-Oaş trec în subordinarea Consiliului Judeţean, ca urmare a descentralizării ce începe luni la Satu Mare. Odată cu semnarea protocoalelor de predare-primire a celor cinci unităţi sanitare, Consiliul Judeţean şi aparatul special al acestuia, va începe controalele şi verificările în spitale, în vederea îmbunătăţirii condiţiilor din cadrul acestor instituţii.
Protocoalele se vor semna luni, la ora 14.30, în prezenţa ministrului sănătăţii Cseke Attila.

Descentralizarea, importantă pentru judeţ

„Ne-am dorit descentralizarea de foarte mult timp şi sperăm să nu ne oprim aici, deoarece sistemul sanitar este foarte improtant pentru judeţ, chiar cel mai important”, spune Csehi Arpad, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare.
În momentul trecerii spitalelor sub managementul judeţului, ele primesc şi un prim sprijin din partea CJ, ştergerea unor datorii adunate pe parcursul lunilor.
„Cele cinci spitale au o datorie totală de 8.454.000 lei până la data de 31 mai, din care restante 3.455.000 lei. Consiliul Judeţean îşi asumă achitarea a 2.800.000 lei din suma de restanţă, astfel încât spitalele mai au de plătit 700.000. Credem că achitarea datoriilor e primordială în momentul de faţă, iar după aceea vor f rezolvate celelalte probleme”, mai spune Csehi.

Spitalul judeţean de Urgenţă are cele mai mari datorii

Cele mai mari datorii până la sfârşitul lunii mai le-a avut Spitalul Judeţean de Urgenţă, suma de 7.430.000 lei, din care restanţe cu termen depăşit 3.116.000 lei, iar cele mai mici datorii Spitalul TBC, suma de 93.000 lei, fără a avea restanţe.
Odată cu trecerea celor cinci unităţi sanitare în subordinea CJ, pe parcursul următoarelor săptămâni se vor efectua o serie de controale, atât adminsitrative, cât şi financiare, în urma cărora se va decide dacă este nevoie sau nu de schimbarea managerilor şi directorilor, şi dacă de angajări respectiv disponibilizări pe diferite secţii.

Satu Mare



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite