Satu Mare: Cinci migranţi turci şi călăuzele lor au fost reţinute azi noapte la Petea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinci cetăţeni turci, cu vârste cuprinse între 18 şi 37 de ani, şi călăuzele lor din România au fost reţinuţi azi noapte, în jurul orei 1.00, la Petea în timp ce încercau să iasă ilegal din ţară pe jos pe frontiera verde.

Cei cinci turci, solicitanţi ai statului de azilanţi în România,vroiau să ajungă ilegal în vestul Europei. În paralel, pe sensul de ieşire din ţară s-au prezentat doi cetăţeni români, de 30 respectiv 32 de ani, la volanul unor maşini cu numere de Bucureşti. Cu ocazia verificărilor autoturismelor poliţiştii au găsit în portbagaje mai multe bagaje cu etichete aplicate, etichete pe care erau înscrise diferite nume. Din primele verificări s-a stabilit că bagajele aparţin unor cetăţeni turci, cetăţeni pe care cei doi români urmau să-i preia de pe teritoriul maghiar, din apropierea frontierei, şi să-i transporte până la Budapesta. Pentru acest serviciu fiecare conducător auto ar fi primit suma de 500 de euro.

Migranţii vroiau să ajungă în Franţa sau Germania

Din primele declaraţii ale turcilor s-a stabilit că aceştia intenţionau să ajungă în Franţa ori în Germania pentru a-şi găsi un loc de muncă şi, nefiind în posesia unei vize valabile pentru a călători în spaţiul Schengen, au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria.
Pe numele celor doi români au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru trafic de migranţi, iar cetăţenilor turci pentru ieşire din ţară prin trecere ilegală a frontierei de stat.



Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite