Satu Mare: Christmas Fest începe cu o seară de jazz

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Teodora Enache dă startul ediţiei din acest an a  Christmas Fest.
Teodora Enache dă startul ediţiei din acest an a Christmas Fest.

17 artişti şi trupe vor susţine patru concerte timp de cinci zile la cea de-a XV-a ediţie a festivalului. Festivalul Christmas Fest 2010, organizat de Centrul Cultural G. M. Zamfirescu, începe în această seară cu două concerte de jazz.

Ajuns la cea de-a XV-a ediţie, festivalul cuprinde acum concerte cu stiluri diferite de muzică, respectiv rock, jazz, folk şi colinde.
„Primul an în care am organizat ChristmasFest a fost doar concert rock, în 1996, însă cu timpul am completat festivalul cu tot mai multe stiluri de muzică, având din ce în ce mai mulţi invitaţi“, spune Maria M. Matei, referentul Centrului Zamfirescu.
Jazz cu Teodora Enache & Friends
Festivalul debutează în această seară cu Teodora Enache&Friends din Cluj-Napoca şi trupa M5 Quitnet, cu membri din Timişoara şi Budapesta.
Teodora Enache, una dintre cele mai cunoscute interprete de jazz din ţară, va concerta în această seară alături de prietenii ei, Pedro Negrescu - la contrabass  şi Sorin Terinte - la pian, la club Insomnia.
Artista a participat  la zeci de festivaluri şi concerte de jazz organizate atât în ţară, cât şi în străinătate, cum ar fi Germania, Rusia, Moscova, Anglia, Italia, dar şi Statele Unite ale Americii.
Pe aceeaşi scenă vor cânta şi cei de la M5 Quitnet, un grup muzical format din cinci artişti din Timişoara şi Budapesta. Concertele încep la ora 19.00, preţul biletului fiind de 10 lei.
Folk, rock şi colinde în patru zile
Christmas Fest continuă cu concerte de folk, rock, iar la final, colinde. Printre invitaţii evenimentului sunt  Black River Blues Band, Park Folk Group, Octavian Bud şi Mircea Florian la seara de folk, Trooper, Vocies of Silence, Masterpiece, Malpraxis, Deity, Syncarnate şi Leaner la seara de rock şi Florin Micaş, Narcisa Suciu, respectiv Grup vocal Artemis şi Punctul Următor, la seara de colinde.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite