Satu Mare: Cele mai oribile crime din ultimii doi ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cazurile care au şocat opinia publică au fost provocate de consumul de alcool. În medie, în Satu Mare se comit anual  şapte, opt crime. În cazul celor mai cutremurătoare omoruri  alcoolul a jucat cel mai important rol.

Prim-procurorul Marinela Pop consideră că alcoolul şi promiscuitatea sunt două dintre principalele motive pentru care se comit crime tot mai violente.
„Din 2008, de când lucrez mai mult pe aceste tipuri de infracţiuni, întotdeauna a existat alcoolul ca factor principal în cazurile de omor. În ultimii ani am constatat că aproape toate uciderile au avut loc după ce părţile implicate, atât inculpaţii, cât şi victimele, au consumat alcool în cantităţi mari şi sub diferite amestecuri, cum ar fi alcool de 90 de grade cu un deget de must“, spune Marinela Pop.
Un alt motiv pentru care se ajunge la crimă în Satu Mare este şi promiscuitatea, când o persoană de sex feminin are relaţii de concubinaj cu doi sau mai mulţi bărbaţi. „A fost un caz chiar la noi în judeţ în 2010, când s-a petrecut un omor între doi bărbaţi, ambii având relaţii cu aceeaşi femeie. Între cei doi, pe fondul consumului de alcool, a avut loc o altercaţie şi s-a ajuns la omor calificat“, mai spune prim-procurorul Marinela Pop.
Decapitare şi lovituri fatale
Una dintre cele mai cumplite crime din Satu Mare s-a petrecut în 2009, când un bărbat a fost decapitat cu un topor.  Există şi situaţii în care se poate muri şi dintr-un singur pumn. Un astfel de caz a fost când victimei i s-a aplicat o lovitură cu piciorul şi i s-a produs o ruptură de splină. Ea a fost târâtă în spatele  casei, unde a fost lăsată să zacă peste noapte cu pieptul şi abdomenul gol, sprijinit de perete. „Dacă era dusă la un medic, poate supravieţuia, însă faptul că a fost abandonată a indicat intenţia de a ucide“, spune prim-procurorul Pop.
Abandonat zece zile
O altă crimă recentă a fost când un boschetar a fost omorât de semenii săi după ce cu toţii au consumat alcool. Bărbatul a fost tâlhărit şi bătut pentru o bicicletă şi nişte sârme de cupru pe care le avea la el.
Un alt caz care a şocat opinia publică  a fost cel al lui Cristian Huiban, printre cele mai mediatizate la vremea respectivă. El a fost ucis în bătaie în luna iulie 2010. El a fost omorât de doi tineri, după ce toţi trei au consumat alcool în cantităţi mari. Cei doi l-au bătut până ce şi-a dat duhul, după care l-au ascuns în spatele curţii, lângă o anexă. Bărbatul a fost găsit de către cumnatul lui după zece zile, în stare de putrefacţie în curtea casei.
„Şi în acest caz este vorba de consum de alcool. Inculpaţii au fost găzduiţi de victimă în casă, consumau alcool împreună, iar când victima nu le-a mai putut oferi ceea ce-şi doreau, cei doi l-au bătut şi abandonat“, conchide procurorul Marinela Pop.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite