Satu Mare: Carne şi lactate expirate în căminele de bătrâni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) Satu Mare au retras din consum 16 kilograme de carne de porc şi de produse lactate din patru aziluri de bătrâni particulare din judeţ.

La trei dintre unităţile verificate, inspectorii au găsit alimente expirate şi neetichetate, iar două dintre acestea, cele din Foieni şi Viile Satu Mare, nu aveau acreditare de funcţionare.
La căminele din Foieni, Supuru de jos şi Petreşti s-au găsit 16 kilograme de carne de porc şi produse lactate expirate, care au fost oprite din consum şi confiscate. Tot în aceste unităţi, au fost găsite 53 de kilograme de carne de pui, făină şi unt, produse care nu erau etichetate. Acestea au fost oprite temporar de la consum. „Continuăm verificările privind alimentele confiscate temporar, după care se va decide dacă ele sunt bune de consum sau nu”, spune Valentin Breban, comisarul-şef al CJPC Satu Mare.
Cele trei aziluri la care a fost găsită marfă expirată au primit fiecare câte o amendă de 9.000 de lei. Căminele din Foieni şi din Viile Satu Mare au primit şi avertismente pentru că funcţionau deşi nu erau acreditate.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite