Satu Mare: Captură record de whiskey şi tequilla la Vama Petea. 12.900 de sticle în valoare de 250.000 de euro au fost confiscate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un TIR încărcat cu 12.900 sticle de băuturi alcoolice scumpe, în marea majoritate whiskey şi tequilla, a fost indisponibilizat la Vama Petea după ce vameşii au descoperit că nici o sticlă nu avea banderolă, iar actele de provenienţă a mărfii erau în neregulă. Lucrătorii vamali au sesizat Garda Financiară, care a efectuat un control amănunţit al transportului.

TIR-ul venea din Hamburg şi a fost oprit la intrarea în ţară, ieri. Marfa în valoare de aproximativ 250.000 de euro a fost confiscată iar reprezentanţii Gărzii Financiare au sesizat şi Parchetul.

„Este într-adevăr o cantitate mare de alcool, în general alcool fin şi scump. La verificarea mărfii vameşii au stabilit că lipsesc de pe sticle banderolele iar actele de însoţire erau dubioase. Întreaga cantitate de alcool cât şi TIR-ul au fost sigilate iar cercetările sunt continuate de către procurori. Din documentele prezentate la control, marfa trebuia să ajungă la o firmă din Oradea însă firma menţionată nu există. Firma care a efectuat transportul este din Timişoara“, a declarat Ioan Şipoş, şeful gărzii financiare Satu Mare.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite