Satu Mare: Campanie de vaccinare a elevilor de clasa I împotriva rujeolei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Până pe data de 28 februarie se desfășoară campania de vaccinare a elevilor de clasa a I-a împotriva rujeolei. În luna ianuarie la Satu Mare au fost înregistrate șapte cazuri de îmbolnăvire cu rujeolă iar medicii sunt îngrijorați de statistică.

Părinţii care au copii în calasa a I-a sunt sfătuiți să se prezinte la vaccinarea împotriva rujeolei,  parotiditei epidemice şi rubeolei cu vaccin ROR. Reacţiile adverse vor fi raportate imediat şi investigate.   Între două administrări succesive de vaccin (Atenție la cei care s-au vaccinat recent cu vaccinul antigripal) se va păstra un interval minim 30 de zile. Raportarea realizărilor se va face în 24 de ore după terminarea campaniei de vaccinare de la nivelul fiecarei şcoli, în scris şi telefonic la Direcţia  de Sănătate Publică Satu Mare telefon 750.481, int. 123 sau la Negreşti Oaş, la numărul de telefon 852.502.
   
Rujeola (pojarul) este o boală acută virală extrem de contagioasă, cu febră şi apariţie de erupţii atât pe piele cât şi pe mucoase. Este caracteristică starea generală foarte alterată şi apariţia triplului catar: ocular, respirator şi digestiv (conjunctivită, inflamaţia tractului respirator, simptome digestive, mai ales vărsături). Virusul rujeolic se transmite pe cale aerogenă.
Potrivit medicilor, nu există tratament etiologic pentru rujeolă, doar tratament simptomatic şi încercări de a trata complicaţiile. Singura modalitate de a evita boala este vaccinarea.


Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite