Satu Mare: Campanie de distrugere a plantei Ambrosia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Protecţia Mediului face apel către sătmăreni să smulgă plante din rădăcină sau să o cosească. Polenul florii de ambrosia provoacă stări alergice, dintre cele mai grave fiind astmul, rinitele, şi conjuctivitele.

Sfârşitul lunii august reprezintă perioada de înflorire a plantei Ambrosia, cunoscută în termeni populari şi ca iarba pârloagelor, fapt pentru care Agenţia pentru Protecţia Mediului Satu Mare cere cetăţenilor, dar şi autorităţilor publice din Satu Mare să distrugă planta pentru a nu permite polenului extrem de toxic să facă victime printre sătmăreni.

Alergii severe

Ambrosia produce alergii severe. „Facem un apel cetăţenilor şi autorităţilor publice locale pentru ca în perioada imediat următoare să facă un front comun în extirparea plantei invazive – iarba pârloagelor, prin cosirea repetată a terenurilor înainte de înflorirea plantei sau smulgerea manuală a acestora şi ierbicidarea culturilor agricole, astfel fiind evitate multe probleme de sănătate a populaţiei, a declarat Elisabeta Bekessy, directorul Agenţie pentru Protecţia Mediului Satu Mare.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite