Satu Mare: Cafea şi ţigări fără documente, confiscate la vamă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia Judeţeană pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Satu Mare a confiscat un număr de 4.300 pachte de ţigări şi o cantitate de 1.041 kg de cafea în valaore totală de aproape 44.000 de lei. Deoarece produseleae nu aveau documente aferente, autorii au primit amenzi cotnravenţionale de 21.500 lei.

Inspectorii vamali din cadrul Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale  (DJAOV) Satu Mare au efectuat o serie de controale în localităţile Dorolţ şi Pişcari, astfel încât au oprit pentru control o autoutilitară înmatriculată în judeţul Bistriţa-Năsăud, un automarfar înmatriculat în judeţul Maramureş şi un alt autoturism înmatriculat în Satu Mare, descoperind o cantitate însemnată de produse, în special ţigări şi cafea ce nu prezentau documente legale aferente.
Marfa descoperită de inspectorii vamali constă în 86.000 de fire de ţigarete, echivalentul a 4.300 de pachete, cu timbre fiscale de Ucraina, respectiv o cantitate de 1.041 de kg de cafea de diverse sortimente. Valoarea totală a produselor descoperite şi confiscate de inspectori se ridică la 43.720 lei.
Conform prevederilor Codului Fiscal al României, când se descoperă o cantitate mai mare de 10.000 de fire de ţigarete fără antrepozit fiscal, se dispune reţinerea mărfii pentru confiscare. Persoanelor în cauză li s-au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 21.500 lei.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite