Satu Mare: Bis la concertul de „Anul Nou“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Filarmonica de Stat „Dinu Lipatti“ organizează cea de-a 42-a ediţie a concertului de „Anul Nou“, dublată la cererea melomanilor.

Dirijorul japonez Shinya Ozaki şi solista Luiza Fatyol, împreună cu orchestra filarmonicii, le-au pregătit sătmărenilor un concert extraordinar vocal-simfonic de „Anul Nou“.
„Este deja o tradiţie ca în prima săptămână din fiecare an să organizăm un <concert de Anul Nou>. De peste 40 de ani are loc câte un astfel de concert, în 2011 fiind a 42-a ediţie“, spune directorul filarmonicii, Rudolf Fatyol.
Prim-dirijor din Japonia
„Pe Ozaki l-am cunoscut în urmă cu câţiva ani la Târgu Mureş. M-a impresionat profesionalismul său şi l-am invitat să colaboreze şi cu filarmonica din Satu Mare. De cinci ani este prim-dirijor invitat permanent, iar de trei ani este conducătorul <Concertului de Anul Nou>“, mai spune Fatyol.
Shinya Ozaki este din Tokyo, Japonia, iar de câţiva ani îşi desfăşoară activitatea în România.
Solistă de top cu bursă în Paris
Alături de Ozaki şi orchestra sătmăreană compusă din 60 de muzicieni de excepţie, în această seară va cânta şi tânăra solistă Luiza Fatyol, una dintre cele mai apreciate soprane din România. Ea este masterandă la Academia de Muzică „Gheorghe Dima“, iar recent, celebra Viorica Cortes i-a oferit o bursă de studiu de un an de zile la Academia de Măiestrie de la Paris.
„Mă aflu într-un turneu în oraşele Satu Mare, Cluj-Napoca, Sibiu, Piteşti şi Suceava. Satu Mare este locul unde vin cu cel mai mare drag. Publicul de aici este unul pretenţios şi elevat“, spune tânăra.
Record de vânzare la bilete
De luni s-au vândut toate biletele pentru concertul din această seară, motiv pentru care, la cererea spectatorilor, organizatorii au dublat evenimentul, cu un concert ce a avut loc aseară.
Spectacolul din această seară începe la ora 18.30, toate biletele fiind vândute în doar trei zile. Muzicienii au pregătit pentru concert arii din Strauss, Ceaikovski, Ivanovici, Suppe, Mascagini şi Offenbach.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite