Satu Mare: Băimărean prins cu maşina burduşită de ţigări de contrabandă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autotursimul băimăreanului a fost reţinut de autorităţi
Autotursimul băimăreanului a fost reţinut de autorităţi

Nu mai puţin de 1.530 pachete de ţigări cu timbru fiscal ucrainean au fost descoperite de către poliţiştii de frontieră sătmăreni în autoturismul unui băimărean.


Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Satu Mare au oprit marţi, pe ruta Călineşti Oaş – Livada un autoturism marca Dacia Logan, înmatriculat în Maramureş. Maşina era condusă de Simion L., în vârstă de 50 de ani, din Baia Mare. La controlul autoturismului, în portbagaj au fost descoperite două genţi de voiaj în care se aflau pachete cu ţigări. Autoturismul a fost condus la sediul IJPF Satu Mare pentru efectuarea unui control amănunţit. Cu această ocazie s-a constatat că şoferul transporta 1.530 pachete de ţigări de diferite mărci, unele cu timbru fiscal ucrainean, altele provenite din magazine duty free Ucraina, în valoare totală de peste 6.500 RON.
Potrivit unui comunicat al IJPF, conducătorul auto a declarat că s-a întâlnit cu o persoană în Călineşti Oaş, care i-a spus că ar avea niște țigări de vânzare, iar băimăreanul s-a arătat dispus să le cumpere. Simion L. a precizat că a luat ţigările contra sumei de 9.000 RON şi intenţiona să le comercializeze în localitatea de domiciliu. În cauză au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător. Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul a fost reţinut până la finalizarea cercetărilor.


Autotursimul băimăreanului a fost reţinut de autorităţi
Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite