Satu Mare: Autorii unor accidente grave, în libertate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Cionca nu a fost încă trimis în judecată Foto: Arhiva Adevărul
Vasile Cionca nu a fost încă trimis în judecată Foto: Arhiva Adevărul

Vasile Cionca, Charleta Sfîra şi Darius Ţânţaş au provocat accidente rutiere în care şase persoane şi-au pierdut viaţa. Cei trei sunt cercetaţi în libertate, iar cazurile nu sunt încă definitivate.

Două dintre dosare se află pe rolul instanţelor, iar unul este în faza de urmărire penală. Autorii accidentelor, Vasile Cionca, Charleta Sfîra şi Darius Ţânţaş sunt în libertate.
Cel mai grav accident rutier din acest an este cel produs de Vasile Cionca, iar cazul se află în faza de urmărire penală. Cionca este acuzat de omor din culpă, după ce a produs moartea a două persoane, respectiv Francia Gabor (37 ani) şi fiul lui   Francia Szabolcs (6 ani). Accidentul s-a produs în Turulung, la 1 august 2010.  Cionca a condus cu viteză, a pierdut controlul maşinii şi a lovit victimele pe trotuar. 
„Autorul acidentului a stat trei luni în arest preventiv, după care a fost eliberat sub control judiciar, fiind luată măsura preventivă de a nu părăsi localitatea în timpul urmăririi penale. S-a dispus eliberarea lui din arest preventiv, acesta neavând antecedente penale, iar omorul s-a produs din culpă, adică fără voinţa autorului“, spune judecătorul Remus Nemeş, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Satu Mare. Cionca riscă pedeapsa cu închisoarea de la 2 la 10 ani cu posibilitate de suspendare condiţionată.
A omorât trei oameni
Un alt accident grav este cel produs de Charleta Sfîra, cercetată la rândul său  pentru ucidere din culpă. Aceasta a luat viaţa a trei persoane în iulie 2009, când, în timp ce conducea cu viteză şi sub influenţa băuturilor alcoolice, a intrat în coliziune cu un alt autoturism în care se aflau trei persoane, cu toţii pierzându-şi viaţa pe loc.
„Inculpata a fost reţinută 24 de ore pentru audieri, după care propusă pentru arest preventiv. Propunerea a fost însă respinsă, până în prezent femeia fiind cercetată în stare de libertate, fiind luată măsura preventivă de a nu părăsi localitatea. Cazul se află pe rolul Judecătoriei, ca instanţă de fond“, ne-a declarat judecătorul Nemeş. Femeia riscă o pedeapsă cu închisoarea până la şapte ani.
Cazul Ţânţaş, încă nesoluţionat
Un alt accident rutier soldat cu decesul victimei este cel produs de Darius Ţânţaş, în septembrie 2008. Tânţaş nu a respectat viteza legală şi nu avea drept de conducere a unui autoturism pe drumurile publice. Acesta a intrat în coliziune cu un alt autoturism cauzând decesul unei persoane şi leziuni ce necesitau îngrijiri medicale de la 30 la 40 de zile unei terţe persoane. Nici în acest caz nu există o sentinţă definitivă.
„Darius Ţânţaş a stat circa două luni şi jumătate în arest preventiv, după care a fost pus în libertate în timpul urmăririi penale, pe motive medicale şi procedurale. El a fost condamnat la 3 ani de închisoare, însă s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei la 5 ani termen de încercare. Cazul se află în fază de apel pe rolul Tribunalului Satu Mare“, spune purtătorul de cuvânt al Tribunalului.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite