Satu Mare: Au vrut să plece la muncă în Franţa prin zona verde

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Polițiștii de frontieră sătmăreni au reținut patru cetățeni străini care au încercat să treacă ilegal din România în Ungaria peste frontiera verde. Cei patru sunt cercetați în prezent pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la ieșirea din țară prin trecere ilegală a frontierei de stat.

Patru bărbaţi au fost reţinuţi aseară de poliţiştii de frontieră sătmăreni după ce au fost prinşi în timp ce treceau ilegal frontiera de stat cu Ungaria în zona verde.
Bărbaţii, având vârste cuprinse între 25 şi 33 de ani au vrut să treacă frontiera ilegal pentru a ajunge în Ungaria, iar mai apoi în Franţa. Ei au fost însă prinşid e frontieriştii sătmăreni în timpul unei misiuni de supraveghere a frontierei de stat. „Cele patru persoane au fost depistate aseară, în jurul orei 22.00, în timp ce se deplasau pe jos spre linia de frontieră. Imediat la nivelul sectorului a fost declanșată o acțiune pentru combaterea migrației ilegale. Polițiștii de frontieră au reținut astfel, la aproximativ 100 metri de frontiera cu Ungaria, cele patru persoane. Din primele verificări s-a constatat că este vorba despre trei cetățeni algerieni și un tunisian, având vârste cuprinse între 25 și 33 de ani”, se arată în comunicatul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Satu Mare.
Cei patru au declarat poliţiştilor că s-au cunoscut în Timişoara, unde au hotărât să părăsească ţara împreună, scopul fiind de a ajunge într-un stat din vestul Europei, de preferință în Franța, unde să-și caute un loc de muncă. Au venit cu trenul din Timișoara până în Satu Mare, iar din municipiul Satu Mare au luat un taxi până la benzinăria din localitatea Petea. De acolo au pornit pe jos, pe zona verde, cu intenția de a trece ilegal din România în Ungaria. Cei patru sunt cercetați în prezent pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la ieșirea din țară prin trecere ilegală a frontierei de stat.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite