Satu Mare: Au luat foc tone de haine second-hand la Dorolţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incendiu la depozitul Second Tex din Dorolţ
Incendiu la depozitul Second Tex din Dorolţ

Depozitul din Dorolţ al firmei Second Tex a luat foc, în această dimineaţă, după ce o scânteie de la centrală a aprins izolaţia textilă a clădirii. Fără a fi asigurat, administratorul firmei Second tex, Pal Bute, riscă şi o amendă de până la 10.000 de lei pentru că nu a fost autorizat de pompieri.


GALERIE FOTO

Cinci autospeciale şi circa 50 de pomperi au intervenit în această dimineaţă în localitatea Dorolţ pentru stingerea unui incendiu izbucnit, în jurul orei 6.00, la depozitul firmei Second Tex care se ocupă cu comercializarea hainelor second hand. „Nu ştiu cât au reuşit să salveze din haine. Este vorba de circa 20 de tone. Au luat foc chiar hainele selectate şi pregătite pentru a fi puse în vânzare în magazine“, spune Pal Bute, administratorul firmei. La un preţ de vânzare de 5 europe kilogram, cele 20 de tone de haine valorează circa 100.000 de euro, firma nefiind asigurată, dar nici autorizată de pompieri. „Despre autorizaţie voi vorbi eu cu pompierii, însă pot să vă spun că nu sunt asigurat“, mai spune Pal Bute.

Paznicul societăţii a fost cel care a anunţat incendiul. „În jurul orei 5.20 am aprins focul în centrală, aşa cum fac în fiecare dimineaţă, şi după un timp, am ieşit să fac perimetrul. Era trecut de ora 6.00 cred, când m-am întors în zona unde era centrala şi am văzut fum şi flăcări. Am folosit extinctoarele, dar degeaba, şi am anunţat pompierii“, spune Elek Iuliu. 


Circa cinci ore au lucrat pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Satu Mare  la stingerea incediului, fiind nevoiţi să desfacă aproape tot acoperişul depozitului întins pe o suprafaţă de circa 900 de metri pătraţi. „Focul a ars mocnit şi în izolaţia acoperişului, astfel că, după ce am acţionat asupra zonelor cu flacără deshisă, s-a intervenit şi la restul clădirii“, spune căpitanul Aurel Ulici, purtătorul de cuvânt al ISU Satu Mare. Aproape jumătate din cele 20 de tone de haine au fost afectate de incendiu.


Cauza: o scânteie la izolaţia textilă

O scânteie ce a cuprins izolaţia textilă din zona încăperii unde se află centrala pe lemne a fost, se pare, sursa incendiului. „A fost salvată mai bine de jumătate din clădire, respectiv partea de birouri, vestiare şi bucătărie, dar şi  o parte din marfa aflată în zona de focar al incendiului. Din informaţiile pe care le avem până acum, cauza incendiului a fost o scânteie de la centrala pe lemne care a ajuns în stratul de izolaţie din deşeuri textile“, spune colonelul Gheorghe Dan, prim adjunct al inspectorului şef al ISU Satu Mare. Acesta mai spune că, firma riscă şi o amendă de până la 10.000 de lei pentru că funcţiona fără autorizare. „Această societate comercială funcţiona fără autorizare PSI. Tocmai de aceea ne-a fost îngreunată muncă, fiind nevoiţi să apelăm la societăţile comerciale învecinate,pentru o sursă de apă. Administratorul firmei riscă o amendă de până la 10.000 de lei“, mai spune colonelul Gheorghe Dan.





Incendiu la depozitul Second Tex din Dorolţ
Incendiu la depozitul Second Tex din Dorolţ
Incendiu la Dorolţ
Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite