Satu Mare: Au fost impuse noi măsuri de protecţie în caz de incendiu la spitale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalele sătmărene nu au în dotare echipamentul necesar pentru siguranţa pacienţilor în caz de incendiu
Spitalele sătmărene nu au în dotare echipamentul necesar pentru siguranţa pacienţilor în caz de incendiu

Unităţile sanitare din judeţ au trecut prin noi controale privind funcţionarea în condiţii de siguranţă în caz de incendii. Comisiile de control au efectuat verificările în perioada 27 septembrie – 1 octombrie în toate unităţile din judeţ.

Comisiile de control pentru spitale au fost constituite în urma ordinului comun al Ministerului Sănătăţii şi a Ministerului Apărării pentru combaterea incendiilor în unităţile sanitare. Cu acest scop, au fost efectuate operaţiuni privind verificarea, întreţinerea, revizia tehnică şi repararea instalaţiei de stingere a incendiilor.
Măsurile luate în urma controalelor impun amplasarea instalaţiilor de semnalizare împotriva incendiilor, achiziţia dispozitivelor de autoînchidere a uşilor, curăţarea coşurilor de fum şi stabilirea unor reguli scrise privind modul de evacuare a pacienţilor aflaţi în incapacitate de a se deplasa. Aceste reguli vor trebui aduse la cunoştinţa tutror angajaţilor de pe toate secţiile.
De asemenea, au fost transmise recomandări tuturor spitalelor privind protejarea pacienţilor şi a personalului prin  suprevegherea continuă a instalaţiilor electrice, a pacienţilor şi respectarea regulamentelor de ordine interioară şi de protecţie împotriva incendiilor.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite