Satu Mare: Au boicotat examenul pentru disponibilizări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

40 dintre cei 75 de angajaţi ai Direcţiei de Agricultură din Satu Mare nu s-au prezentat la concursul pentru ocuparea posturilor. Potrivit noii organigrame aprobate de Ministerul Agriculturii, Direcţia trebuie să îşi reducă numărul de angajaţi de la 75 la 29.

16 din cele 29 de posturi din noua organigramă a DADR au fost scoase la concurs pentru actualii angajaţi ai Direcţiei. Celelalte 13 sunt ocupate deja, fie de persoane care deţin posturi unice, fie de directorii şi şefii de servicii. Examenul s-a ţinut însă doar pentru 6 posturi, pentru că pentru celelalte 10 nu s-au prezentat suficienţi candidaţi şi o parte dintre ele au fost ocupate fără concurs.
Doar 16 dintre cei 75 de actuali angajaţi ai Direcţiei s-au înscris pentru cele 6 posturi pentru care s-a organizat concurs, în timp ce alţi 19 au ocupat posturi fără să mai dea examen.
Cea mai mare concurenţă este înregistrată pentru posturile de consilier superior de inspecţie. Au fost scoase la concurs 3 astfel de posturi, pe care s-au înscris 13 candidaţi, dar numai 11 au fost la examen. Cei care vor obţine cel puţin 50 de puncte din 100 posibile la testul de ieri, mâine vor participa la un interviu, în urma căruia vor fi desemnaţi câştigătorii.
„Cine ne mai angajează?“
Ioan Borbei este unul din cei 11 participanţi la concurs. El ocupă de mai bine de 4 ani funcţia de consilier superior de inspecţie, iar acum candidează alături de alţi 10 oameni pentru a nu-şi pierde slujba. „Am avut de parcurs legislaţia de specialitate din domeniul agriculturii: 400 de pagini în 8 zile. Oricum cunoşteam mare parte din legi, iar acum mă simt pregătit şi sunt sigur pe mine. Cred că dacă se va proceda corect la examinare voi prinde post”, spune Borbei. Angajaţii cred că ar fi fost normal ca toate posturile să fie scoase la concurs. „Dacă se organiza examenul cinstit, aveam cu toţii şanse egale şi mult mai mari”, mai spune Borbei.
Eugen Păun este consilier principal şi munceşte în această instituţie de 20 de ani.
„După 20 de ani, Ministerul este în stare să ne lase şomeri la 55 de ani. Ce să ne facem? Cine ne mai angajează? Dacă voi fi printre cei disponibilizaţi pe nedrept, voi lua măsuri şi voi acţiona în contencios adminsitrativ”, spune Păun.
Ladanyi Laszlo, actual consilier superior, s-a înscris la concurs, dar nu s-a prezentat pentru că nu crede că nu are şanse. „Am 60 de ani şi nu vreau să concurez cu alţi 11 oameni pentru cele 3 locuri. Pentru că nu are rost, am lucrat suficient şi nu mai are rost să lupt pentru un post. Voi ieşi în şomaj ori pensie anticipată”, spune Ladanyi.

Satu Mare



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite