Satu Mare: Angajaţii unei societăţii maramureşene au aruncat o remorcă de deşeuri de sticlă pe malul Someşului. Garda de Mediu a amendat societatea cu 20.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajaţii unei societăţi din Maramureş au fost prinşi, ieri, în flagrant în timp ce deversau pe malul râului Someş, în localitatea Apa, o remorcă plină de deşeuri de sticlă. Deşeurile proveneau de la fosta fabrică de conserve din Seini. Garda de Mediu Satu Mare a amendat societatea maramureşeană cu 20.000 de lei.

După data de 1 mai, Garda de Mediu va mai efectua un control în zona în care au fost deversate deşeurile iar dacă va constata că angajaţii firmei nu au curăţat zona, aşa cum promis, atunci va mai aplica sancţiuni care pot ajunge până la 100.000 de lei.


 Basculanta din care se deversau deşeurile era condusă de un tânăr de 23 de ani din comuna Mireşu Mare, judeţul Maramureş.  Poliţiştii sătmăreni atrag atenţia că abandonarea, aruncarea sau eliminarea necontrolată a deşeurilor este interzisă. Conform prevederilor legale, abandonarea deşeurilor şi a ambalajelor pe spaţiile verzi, căile de comunicaţie, în locuri publice sau în alte locuri nepermise, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 200 lei la 2.000 lei pentru persoanele fizice şi de la 10.000 lei la 20.000 lei pentru persoanele juridice.



Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite