Satu Mare: Alertă pentru prevenirea contaminării cu virusul febrei aftoase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcția Sanitar Veterinară Satu Mare a primit din partea Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor o alertă pentru prevenirea contaminării cu virusul febrei aftoase după ce virusul a fost descoperit în mai multe județe din sudul țării.

„În prezent la granițele din județul Satu Mare nu sunt probleme de acest gen, însă oamenii trebuie să știe cum să se ferească pentru a nu contacta acest virus“, a declarat Dumitru Maurer, directorul DSVSA Satu Mare. 

Boală contagioasă

Acesta mai spune că această boală este foarte contagioasă iar implicaţiile economice sunt dezastruoase și se pot întinde pe zone întregi. Animalele la care poată să apară febra aftoasă sunt bovine, bubaline, ovine, caprine, porcine domestice sau sălbatice. „Nu avem semnale că boala va ajunge la noi, dar trebuie neapărat să luăm o serie de măsuri de prevenire. Este vorba doar de colaborarea cu vânătorii şi fermierii să transmită imediat orice fel de semne de îmbolnăvire la animale“, spune directorul DSVSA. Febra aftoasă se transmite de la animalele bolnave la om prin diferite căi și secaracterizează prin simptome de intoxicație, febră și apariția erupțiilor veziculoase pe mucoasa cavității bucale și pielea membrelor.    




Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite