Satu Mare: Al doilea caz de gripă porcină confirmat - VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel de al doilea caz de gripă porcină, după decesul fetiței de 1 an și două luni din localitatea Petin, a fost confirmat în această dimineață. Bărbatul de 36 de ani internat la Terapie Intensivă are gripă porcină. Direcția de Sănătate Publică Satu Mare a primit în această dimineață rezultatele analizelor probelor biologice efectuate la Institutul Cantacuzino.

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică au prezentat dimineață, într-o conferință de presă, rezultatele primite de la Institutul Cnatacuzio în cazul sătmăreanului de 36 de ani care în data de 21 ianuarie a intrat în țară, întorcându-se din Germania, prin vama Nădlac. Potrivit autorităților sanitare, bărbatul s-a prezentat la acea dată la spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara cu febră, tuse și mialgii (dureri musculare) primind tratament antiviral.

Pentru că starea de sănătate i se înrăutățea, sătmăreanul s-a prezentat, în seara zilei de 23 ianuarie, în jurul orei 22.00, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean iar medicii l-au diagnosticat cu pneumonie. La două zile de la internare, pacientul a fost transferat pe secția de Terapie Intensivă. „Pacientul este intubat și primește tratament cu antibiotice. Este conștient și colaborează“, a declarat Constatin Demian, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean.   

Măsuri
Conducerea spitalului județean a luat o serie de măsuri pentru a evita răspândirea bolilor. Programul de vizită a fost restricționat iar accesul în spital a vizitatorilor a fost redus. „Aparținătorii să nu vină în numar mare în vizită. Accesul aceastora este redus la una sau două persoane. Avem permanență la porți iar la intrarea în spital fiecare persoană primește o mască și o pereche de botoșei pe care îi va arunca la ieșirea din spital în pubela instalată în casa scărilor“, a mai declarat Adrian Marc.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite