Satu Mare: Actorul Vasile Blaga, pe cai mari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Celebrul actor promovează echitaţia şi organizează în acest weekend Concursul Regional Enduro la Satu Mare.

Celebrul actor sătmărean Vasile Blaga este pasionat de echitaţie, un sport în plină dezvoltare în oraş. De 27 de ani este actor şi prezentator la diferite evenimente culturale, dar nu a încetat niciodată să iubească natura şi animalele. A fost crescut la ţară, unde tatăl său, un mare călăreţ, l-a învăţat să se inspire şi să se bucure de natură. Vasile Blaga spune că animalele sunt mult mai credincioase decât oamenii. Acest lucru l-a determinat ca, după 27 de ani de zgomot urban, să se întoarcă în natură şi să-şi petreacă majoritatea timpului făcând echitaţie.
Alături de alţi prieteni, actorul a înfiinţat Asociaţia „Horses Sylvana” în comuna Botiz, un club sportiv ce funcţionează de un an de zile. „Sunt pasionat de cai şi călăresc de mic copil, fiind crescut în preajma animalelor. Am înfiinţat acest club anul trecut, deoarece începe să se simtă un interes crescut al oamenilor faţă de echitaţie”, spune Vasile Blaga.
Călăreţi născuţi, nu făcuţi
În asociaţie activează 19 membri, dar Blaga apreciază mult activitatea partenerului său, Attila Heidel. Artistul susţine că datorită performanţelor obţinute de Attila, locurile I şi II la nivel naţional, în acest an la Satu Mare se va organiza Concursul Regional Enduro. „Attila este un călăreţ născut, nu făcut. Dacă va trece cu bine de concursul de sâmbătă, el se califica la Balcaniada din Turcia din acest an”, spune Vasile Blaga.
La concursul organizat în acest weekend în comuna Botiz vor participa 24 de sportivi din diferite judeţe ale ţării, care se vor întrece în categoriile 80 şi 30 de km. Concursul va avea loc sâmbăta, de la ora 11.00, iar în aceeaşi seară participanţii fiind invitaţi la Balul călăreţilor.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite