Satu Mare: Tractorist mort într-un accident feroviar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un sătmărean în vârstă de 45 de ani şi-a pierdut viaţa într-un grav accident feroviar petrecut în apropierea localităţii Botiz, în timp ce încerca să treacă cu tractorul peste calea ferată. Şi soţia bărbatului a fost grav rănită fiind transportată la spital.

GALERIE FOTO


Un tren personal, plin cu elevi, care circula pe relaţia Satu Mare-Apa a lovit în plin tractorul unor fermieri sătmăreni în jurul orei 14.45. Tractoristul a murit pe loc iar soţia acestuia este rănită grav şi se află la spital. Circulaţia feroviară în zonă a fost întreruptă mai bine de o oră, fiind reluată după ora 16.00.Mecanicul şef susţine că în pofida avertizărilor sonore, tractorul a continuat depăşirea căii ferate.

image

„L-am văzut cam la 20 de metri în faţa mea, tocmai avertizasem sonor un biciclist care trecuse, iar când am văzut că nu se opreşte am frânat însă a fost prea târziu“, spune Vasile Zelig. Acesta susţine că viteza cu care circula a fost de circa 60 km/oră. Trenul s-a oprit numai după câţiva zeci de metri faţă de locul de impact. „Eu am sărit din tren când am văzut că nu îl pot evita. Dacă stăteam acolo mă omora şi pe mine. Toată partea din faţă a locomotivei este contorsionată“, mai spune mecanicul şef.
Vasile Molnar, de 45 de ani a murit pe loc din cauza impactului violent, soţia acestuia Dorina Molnar suferind multiple traumatisme.


image

Accidentul s-a întâmplat sub privirile neputincioase ale unor martori ocular. „Am văzut cum trenul a împins tractorul mai încolo. Sunt şocată de ceea ce am văzut. Îi cunosc pe aceşti oameni. Treceau zilnic calea ferată cu tractorul şi se duceau la ferma din apropiere pe care o aveau. Erau nişte oameni tare gospodari“, a declarat Anica Koitar, de 71 de ani, o sătmăreancă ce locuieşte lângă calea ferată. Şi un bărbat mai în vârstă a văzut întreaga scenă. „Am văzut tot ce s-a întâmplat, cum trenul a agăţat tractorul şi l-a târât zeci de metri. Cred că trenul avea viteză mare, eu aşa am văzut“, a spus bărbatul.

Trenul era plin cu elevi navetişti
Trenul personal 4323, care circulă pe relaţia Satu Mare-Apa, era plin cu elevi navetişti. Mulţi dintre copii au văzut şi ei întreaga scenă şi s-au speriat îngrozitor. „Am văzut şi eu tractorul pe calea ferată. Mecanicul de locomotivă a claxonat şi a pus frână însă se pare că nu a fost suficient. Am căzut toţi peste bănci şi ne-am lovit. Nu e nimeni rănit grav dintre copii, însă ne-am speriat foarte tare“, a spus Brenda Mezei, elevă în clasa a IX-a.   

Concluzii preliminare
Reprezentanţii CFR Satu Mare spun că, din primele cercetări, accidentul s-a produs din vina tractoristului. „Nu a fost atent la trecerea de cale ferată care este semnalizată corespunzător. Viteza cu care circula trenul nu pot să v-o spun. Tractoristul a apucat să treacă prima linie de cale ferată, însă a fost agăţat de tren la cea de a doua. A văzut trenul că vine“, a spus şi Grigore Vlad, şef staţie CFR Satu Mare.



Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite