Satu Mare: A forţat graniţa de două ori într-o lună

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un cetățean pakistanez a fost reţinut ieri de poliţiştii de frontieră de la Berveni în timp ce încerca să iasă ilegal din ţară pentru a doua oară în decursul acestei luni. Tânărul de 23 de ani a declarat poliţiştilor că vroia să ajungă în Franţa unde spera să îşi găsească un loc de muncă.

Poliţiştii de frontieră sătmăreni l-au observat pe tânărul pakistanez în timp ce se îndrepta pe jos spre teritoriul statului vecin la aproximativ 100 de metri de linia de frontieră, moment în care l-au oprit şi l-au luat la întrebări. Aşa au aflat că acesta vroia să ajungă în Franţa, în speranţa că acolo îşi va găsi un loc de muncă, şi că este solicitant al statutului de azilant în ţara noastră.

În urma verificărilor poliţiştii au mai aflat că acesta este la a doua faptă de acest gen în decursul acestei luni. În data de 15 august, împreună cu alte cinci persoane, a mai fost surprins încercând să iasă ilegal din ţară tot pe la Berveni. Pe numele tânărului a fost întocmit dosar penal pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat. Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare a dispus cercetarea persoanei în stare de libertate.


Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite