Satu Mare: A doua zi de proteste la Finanţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Circa 300 de angajaţi ai Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Satu Mare şi-au întrerupt activitatea în această dimineaţă începând cu ora 9.30, ieşind în faţa sediului situat în Piaţa Romană.

UPDATE ORA13.00 - Protestele continuă la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Satu Mare. Angajaţii Ministerul Finanţelor Publice din judeţul Satu Mare nu şi-au reluat încă activitatea.

 „Toţi colegii din judeţ protestează, în total circa 460 de angajaţi ai Ministerului Finanţelor Publice din judeţ şi-au întrerupt activitatea. Iniţiativa protestului a fost a tuturor angajaţilor, care au decis să se ralieze protestului organizat la nivel naţional“, a declarat Darius Filip, liderul Samfisc Satu Mare. Angajaţii Administraţiei Finanţelor Publice spun că şi protestul de ieri, când, începând cu ora 14.45 s-a întrerupt activitatea timp de o jumătate de oră, a fost unul spontan, la fel şi cel de astăzi.

Protestatarii sunt revoltaţi . „Am studii superioare, facultate, master şi lucrez pentru 600 de lei. Ei spun ca nu e normal să primim stimulente dar e normal să lucrezi pentru 600 de lei? Să ne dea un salariu decent şi nu mai dorim niciun stimulent” Draveczky Csaba (foto) (42 de ani), executor. „Înainte câştigam 1200 de lei, iar acum am 895 deci sunt mai mult de 25% tăiaţi din salar. Diferenţa este foarte mare” Radu Dumitru (38 de ani), inspector.„Am terminat facultate, masterat şi am un salar de 575 de lei. Ne impun ţinute office, decente dar de unde să mai avem bani şi de haine la un salar de 575 de lei, nu ne ajung nici măcar de facturi” Anamaria Bogdan  (24 de ani), inspector.

Satu Mare

 Şi Garda Financiară a participat astăzi la proteste. „Ieri am fost pe teren şi nu am participat la protest. Suntem circa 24 de angajaţi, astăzi ne-am alăturat şi noi acţiunii. Este sfidător ceea ce se întâmplă, sunt colegi care au ajuns să câştige câte 450 de lei. Cerem un sistem de salarizare echitabil. Stimulentele ne-au fost acordate mai mult pentru suplimenta salariul foarte mic, însă acestea nu s-au mai acordat pe lunile august şi septembrie. Nu ştim când şi dacă se va relua activitatea, este decizia angajaţilor“, spune Gheorghe Crişan, liderul Sindicatului Naţional al Funcţionarilor (SNFP) Publici Satu Mare.


image
Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite