Satu Mare: APM ridică bust în cinstea lui Kiss Gedeon, părintele Grădinei Romei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bustul va fi ridicat în faţa complexului "Casa Verde"
Bustul va fi ridicat în faţa complexului "Casa Verde"

Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Satu Mare va ridica un bust în cinstea lui Kiss Gedeon, părintele şi creatorul celui mai mare parc din oraş, Grădina Romei. Bustul va fi dezvelit în preajma sărbătorilor de iarnă.

APM Satu Mare va amplasa un bust al lui Kiss Gedeon în Grădina Romei. Kiss Gedeon, cel care se numeşte astăzi părintele Grădinei Romei, a trăit în perioada 1823 – 1898, ocupând de-a lungul vieţii numeroase funcţii în adminsitraţia locală. A fost notar-şef municipal, iar mai apoi notar-şef al comunităţii Zatmar, fondatorul, preşedintele şi comandantul onorific al Asociaţiei Pompierilor şi, totodată, simbolic a purtat şi numele de „Colonelul arborilor”. Ca recunoştinţă, în anul 1903, sătmărenii i-au ridicat un bust, care în timp a fost distrus şi pe care anul acesta APM intenţionează să-l aşeze la loc.
Ca locaţie, cei de la APM au ales Grădina Romei, parc ce a fost create însuşi de Kiss Gedeon în urmă cu 150 de ani, mai precis în faţa complexului „Casa Verde”. Dezvelirea bustului va avea loc în preajma sărbătorilor de iarnă.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite