Satu Mare: 465 sancţiuni contravenţionale aplicate de ITM în luna noiembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Satu Mare au aplicat 465 de sancţiuni contravenţionale în cursul lunii noiembrie. Cuantumul amenzilor se ridică la 176.000 de lei, ele fiind aplicate în două domenii.

Inspectorii din cadrul ITM Satu Mare au aplicat 153 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 82.000 de lei în domeniul stabilirii relaţiilor de muncă, şi alte 312 sancţiuni în cuantum de 94.000 lei în domeniul securităţii şi sănătăţii în mucă. Cele 465 de sanţiuni au fost aplicate în cursul controalelor şi verificărilor din luna noiembrie.
Sancţiunile au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor unor articole din Codul Muncii, precum nerespectarea formelor legale la angajare, nerespectarea sistemului de lucru noaptea, încălcări privind întocmirea şi transmiterea Registrului general de evidenţă a salariaţilor în format electronic etc.
Tot în cursul lunii noiembrie, la ITM au fost înregistrate 2.412 noi contracte individuale de muncă, cu 24% mai multe faţă de luna noiembrie 2009.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite