Satu Mare: 450 de poliţişti şi 145 de jandarmi asigură paza de Paşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu ocazia sărbătorilor Pascale 600 de poliţişti şi jandarmi asigură paza pe raza judeţului, în localităţile Satu Mare, Negreşti-Oaş şi Tăşnad.

Poliţiştii acţionează pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică, dar şi pentru preîntâmpinarea producerii unor evenimente neplăcute, iar jandarmii vor acţiona în vederea asigurării unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică. Toate acţiunile se vor desfăşura individual, dar şi în cooperare între Jandarmerie şi Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Satu Mare cu o serie de misiuni de asigurare a ordinii şi liniştii publice pentru prevenirea infracţionalităţii şi stabillirea unui climat de ordine şi siguranţă publică. Jandarmii sătmăreni vor acţiona pentru preîntâmpinarea şi  apariţia unor incidente sau săvârşirea de fapte care pot afecta ordinea şi siguranţa publică. Se vor lua măsuri de ordine publică pentru creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului şi în scopul prevenirii actelor de violenţă. Jandarmii vor patrula în zona lăcaşurilor de cult şi în alte în zone care implică public numeros. Toate structurile operative vor acţiona prin activităţi specifice pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică şi apărarea patrimoniului public şi privat în localităţile urbane şi rurale, în special în locurile de pelerinaj, staţiuni turistice şi zonele de agrement.
În această perioadă au fost intensificate măsurile specifice de ordine publică în locurile aglomerate (pieţe, târguri, oboare etc.) şi s-au dispus măsuri pentru realizarea unei prezenţe active pe căile de acces ce converg spre lăcaşurile de cult, zonele turistice, drumurile naţionale care traversează judeţul, în punctele cu risc ridicat de accidente şi la orele cu trafic intens, în vederea fluidizării circulaţiei şi prevenirii evenimentelor rutiere. Poliţiştii rutieri acţionează pentru combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor şi ambuteiajelor rutiere, fluidizarea şi controlul circulaţiei în oraşe şi pe principalele căi de comunicaţie spre staţiunile turistice şi de agrement. Pentru probarea faptelor de indisciplină în trafic sunt folosite aparatele de supraveghere a traficului şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, de către toate formaţiunile de poliţie rutieră. Poliţiştii de investigare a fraudelor acţionează împreună cu alte autorităţi ale statului, pentru verificarea legalităţii activităţilor comerciale din pieţe şi târguri agro-alimentare, în scopul prevenirii şi combaterii încălcării prevederilor legale specifice acestui domeniu. O atenţie deosebită se acordă verificărilor la  agenţii economici ce au fost identificaţi că desfăşoară activităţi de prelucrare, depozitare, transport, comercializare de animale vii, ouă sau alimente de origine animală, sub aspectul respectării normelor sanitar veterinare şi înregistrării în evidenţele financiar-contabile a cantităţilor de mărfuri aprovizionate sau vândute. Totodată, poliţiştii de economic, dar şi cei de ordine publică, urmăresc identificarea locurilor unde sunt sacrificate în mod ilegal animale şi a persoanelor care se fac vinovate de nerespectarea reglementărilor legale în acest sens.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite