Satu Mare: 2.500 pachete de ţigări de contrabandă descoperite într-o maşină cu numere false

0
Publicat:
Ultima actualizare:

2.500 pachete de ţigări cu timbru fiscal ucrainean au fost descoperite de către poliţiştii de frontieră sătmăreni într-o maşină cu numere false. Şoferul s-a ales cu dosar penal, iar ţigările au fost ridicate în vederea confiscării.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Satu Mare, lucrători din cadrul Detaşamentului Sprijin Operativ al IJPF Satu Mare au oprit pentru control, în cursul zilei de vineri, 20 august, în municipiul Satu Mare, un autoturism marca Dacia Logan, pe care erau aplicate plăcuţe cu numere de înmatriculare de Bihor.  La volanul maşinii se afla Marius Nicolae P., în vârstă de 40 de ani, din Satu Mare, iar împreună cu el în autoturism călătorea şi Iuliu K., 35 de ani, din Dara. În urma controlului efectuat asupra autoturismului, în portbagajul acestuia şi pe bancheta din spate s-au descoperit mai multe baxuri cu ţigări. Maşina a fost condusă la sediul IJPF Satu Mare, unde poliţiştii de frontieră şi inspectorii vamali au efectuat un control amănunţit. În cele cinci baxuri era cantitatea de 2.500 pachete de ţigări marca Viceroy, toate cu timbru fiscal ucrainean, în valoare de 10.800 lei, pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta documente justificative.

Mai mult, în urma verificării documentelor s-a constatat că plăcuţele de înmatriculare de Bihor aplicate pe maşină aparţin unui alt autoturism Dacia 1300. Autovehiculul Dacia Logan figurează ca având numere de înmatriculare de Bucureşti şi aparţine unei tinere din Satu Mare.
Şoferul a declarat că o persoană pe care a întâlnit-o întâmplător într-un centru comercial i-a propus ca în schimbul sumei de 200 RON să conducă autoturismul Dacia Logan până pe Bd. Cloşca din Satu Mare. Totodată, Marius Nicolae P. a susţinut că persoana respectivă nu i-a spus nimic despre ţigările din maşină ori despre faptul că pe autoturism erau aplicate numere false.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată de către inspectorii vamali, iar poliţiştii de frontieră au întocmit conducătorului auto acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere de către orice persoană, în afara antrepozitului fiscal, sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării fără a fi marcate sau marcate necorespunzător şi conducerea pe drumurile publice a unui autoturism cu numere false. Faţă de acesta a fost începută urmărirea penală, Marius Nicolae P. fiind prezentat procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare, care a dispus măsura obligării de a nu părăsi localitatea Satu Mare pe o perioadă de 30 de zile.
Cercetările în acest caz sunt continuate pentru identificarea şi tragerea la răspundere a tuturor persoanelor implicate în acest eveniment.

image
image
Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite