Satu Mare: 24 de primării amendate pentru că nu au redus cantitatea de deşeuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

24 de primării din judeţul Satu Mare au fost sancţionate de comisarii Gărzii de Mediu pentru că nu au reuşit să diminueze cantitatea de deşeuri strânse cu 15%, prin colectare selectivă, aşa cum prevede OUG 196/2005, dar nici nu au trimis declaraţiile privind obligaţiile la fondul de mediu.

„Fiecare primărie avea obligaţia să trimită aceste declaraţii la Administraţia Fondului pentru Mediu până pe data de 25 ianuarie. Până în prezent am verificat doar 24 de primării şi nici una nu s-a conformat. Controalele vor continua“, a declarat Gabriel Preda Târnovean, prim-comisar al Gărzii de Mediu Satu Mare. El a mai spus că sancţiunile în aceste cazuri pornesc de la 2.000 de lei şi ajung la 2.500 de lei.

100 de lei pe tona de deşeuri nereduse

Fiecare primărie care nu realizează reducerea cu 15% a cantităţii de deşeuri are de achitat la fondul de mediu 100 de lei/tona de deşeuri neredusă. „Scopul acestei OUG este de a stimula autorităţile locale să se implice în colectarea selectivă. În multe localităţi din judeţ s-au amplasat containere speciale pentru colectarea selectivă a deşeurilor, însă obiectivul este greu de atins“, a mai precizat prim-comisarul.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite