Satu Mare: 19.000 pachete de ţigări de contrabandă confiscate la frontiera cu Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de frontieră sătmăreni au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare azi noapte, fiind trase mai multe focuri de avertisment în plan vertical pentru reţinerea unui grup de persoane ce intenţiona să introducă ilegal, peste „frontiera verde”, 19.000 pachete de ţigări.

Polițiștii de frontieră au observat aseară, în jurul orei 22.10, pe direcția localității Bixad  mai multe persoane ce transportau colete voluminoase, dinspre frontieră spre interiorul ţării. Aceştia au somat prin voce persoanele, însă acestea nu s-au supus şi au încercat să fugă, fiind trase 12 focuri de avertisment în plan vertical. Cu toate că, profitând de întuneric, zona împădurită şi de relieful foarte accidentat, persoanele în cauză au abandonat coletele şi s-au retras spre teritoriul ucrainean, echipajul poliţiei de frontieră a reuşit reţinerea unei persoane, cetăţean ucrainean, identificat ulterior ca fiind Ziurii K., în vârstă de 36 4 de ani. Imediat au fost informate autorităţile din statul vecin, în vederea depistării persoanelor implicate.   
La faţa locului au fost descoperite 39 colete ambalate în folie neagră care conţineau, în total, 19.000 pachete ţigări, marca Viceroy (17.000 pachete Viceroy roșu și 2.000 Viceroy albastru), de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 82.500 lei.
Cetăţeanului ucrainean reţinut de către poliţiştii de frontieră i-au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de contraband, intrare în țară prin trecere ilegală a frontierei de stat, urmând a fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.
Cercetările în acest caz continuă, atât de către poliţiştii de frontieră sătmăreni cât şi de autorităţile ucrainene, pentru identificarea tuturor persoanelor implicate în acest eveniment şi documentării întregii activităţi infracţionale.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite