Satu Mare: 175 de copii din judeţ vor face cursuri gratuite de echitaţie. Jurnaliştii sătmăreni au tras la sorţi numele beneficiarilor dintr-o listă cu 300 de nume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

175 de copii din municipiu ce provin din familii modeste  vor participa la cursuri gratuite de echitație printr-un proiect româno-maghiar  în valoare de peste 140.000 de euro. Proiectul „Tradiţii fără frontiere” a fost lansat astăzi în cadrul unei conferinţe de presă. 

Din cei 175 de copii,  44 provin din familii sărace sau au dizabilităţi. Aceşti copii vor beneficia de transport gratuit la cursuri. Orele de echitaţie se vor desfăşura  la Clubul Sportiv „Horses Sylvana“ din Botiz.
 Orarul cursurilor de echitaţie va fi stabilit în cadrul unei întâlniri între copiii, părinţi şi profesorii de echitaţie  ce va avea loc luni, începând cu ora 17.00 la

Teatrul de Nord Satu Mare.  Durata de instruire este de 12 săptămâni, iar cursurile vor avea loc de luni până duminică şi cuprind o oră de teorie şi nouă ore de practică. De asemenea, după ce vor finaliza cursul de echitaţie, 50 de cursanţi din Satu Mare vor participa la un concurs transfrontalier la Mateszalka pe un teren special amenajat jurizat de un juriu profesionist.
„Am îmbrățișat această idée pentru că este un proiect de viitor. Chiar dacă proiectul se desfășoară numai 12 luni, acesta poate fi continuat pentru a dezvolta o cultură în domeniu“, spune primarul Iuliu Ilyes.

Cursurile se vor desfășura sub atenta coordonare a unui instructor. Atât partea română cât și cea maghiară își au propriul buget pentru implementarea proiectului. În Ungaria, cursurile de echitație se vor desfășura la Mateszalka.



Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite