Satu Mare: 11 tinere cu deficienţe mintale uşoare au primit cadouri din partea mediatorilor sătmăreni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

11 tinere cu vârste cuprinse între 16 şi 22 de ani cu deficienţă mintală uşoară de la casa de tip familial “Teodora” din Noroieni au primit ieri cadouri din partea mediatorilor sătmăreni, conducerea Casei Judeţene de Pensii şi medicul Mircea Muncean.   

Tinerele au primit în dar de Crăciun un pom de iarnă împodobit cu globuri, beteală şi îngeraşi confecţionaţi manual, lumânări, dulciuri, cosmetice şi portocale. Totodată medicul Mircea Muncean le-a invitat pe fete la un consult gionecologic specializat oferit de clinica pe care o conduce. „Ştiam de situaţia acestor tinere. Ele provin din familii dezorganizate şi nu prea au cine să le poarte de grijă. Mă bucur că au răspuns iniţiativei mele şi medicul Mircea Muncean şi Eugenia Sabău. Bucuria acestor tinere a fost imensă iar noi ne-am bucurat de fericirea lor” , a declarat Giorgiana Păduraru, purtător de cuvânt al Asociaţiei Mediatorilor sătmăreni. 

 Cele 11 tinere, alături de Mihaela Şuteu directorul casei, şi-au răsplătit vizitatorii cu colinde şi gogoşi pufoase gătite chiar de ele şi le-au înmânat câte un răvaş de mulţumire.

Casa "Teodora" face parte din Complexul de Case de Tip Familial “Alexandra – Teodora” din localităţile Amaţi – Noroieni şi are în îngrijire 11 tinere care suferă de deficienţă mintală uşoară. Complexul este conceput ca o unitate de tip rezidenţial fără personalitate juridică şi are rolul de a asigura protecţia, creşterea şi îngrijirea copilului separat temporar sau definitiv de părinţii săi, ca urmare a stabilirii în condiţiile legii a măsurii de plasament. Complexul funcţionează în subordinea serviciului protecţie de tip rezidenţial din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Satu Mare.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite