Satu Mare: 11 câini comunitari şi două pisici şi-au găsit stăpâni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul târg de câini oferiţi spre adopţie organizat în premieră la Satu Mare a înregistrat un succes neaşteptat. Evenimentul a fost organizat de către asociaţiile „Free Life“ şi „Angel Dog“.

11 câini comunitari şi două pisici şi-au găsit stăpân la primul târg de câini organizat astăzi, în premieră la Satu Mare, în Grădina Romei. Patrupedele au fost adunate de pe străzile oraşului, deparazitate, vaccinate şi aduse la târg.

Târgul a avut succes
„Am venit la târg cu 14 căţeluşi, dintre care 11 au fost adoptaţi pe loc. Nu mă aşteptam ca lumea să vină în număr atât de mare. Drept este şi faptul că voluntarii asociaţiei şi-au mobilizat şi părinţii să vină la târg. Sunt foarte mulţumită. Următorul târg îl vom organiza peste aproximativ o lună, după care sperăm să permanentizăm acţiunea”, afirmă actriţa Carmen Frăţilă, reprezentantul asociaţiei „Free Life“.

Dominic a adoptat un căţeluş 
Un băieţel de 8 ani şi-a găsit căţeluşul preferat la târg. Dominic îşi dorea de mult un prieten necuvântător, iar când a auzit de târg şi-a rugat părinţii să vină cu el. „Câinele pe care l-a avut a murit în urmă cu doi ani. Băiatul a fost foarte ataşat de el şi ne-a spus de multe ori că trebuie să-i cumpărăm altul. Astăzi am avut ocazia să-i îndeplinim visul. Este un copil cuminte şi se va ocupa de el aşa cum a făcut-o şi cu câinele care a murit”, a spus Erika, mama băiatului.

Primul câine din viaţa sa
Kinga, o fetiţă de 12 ani, a primit în dar de la părinţi primul câine din viaţa sa. „Mă bucur că părinţii mei au acceptat să-l iau acasă. Este primul căţel din viaţa mea. Îmi plac foarte mult animalele şi o să-l cresc aşa cum trebuie. Locuiesc la casă şi în curte tata o să-i construiască o cuşcă. Încă nu am hotărât ce nume să-i dau însă o să-i găsesc ceva frumos”, a spus încântată fetiţa.

Scooby de Satu Mare
Voluntarul asociaţiei Cristina Varga, o tânără de 16 ani, s-a pricopsit cu un câine în urmă cu o lună. Ea a venit la târg în speranţa că cineva îl va adopta pe Scooby. „Ne-am trezit într-o dimineaţă cu o cutie din carton în faţa atelierului mecanic al tatălui meu în care erau trei căţeluşi. Doi au fost luaţi de nişte vecini, iar  Scooby a rămas la noi. Îl ţin în atelierul tatălui meu, însă aş vrea ca cineva să-l adopte, pentru că eu nu pot să-l cresc. Dacă nimeni nu se va arăta interesat, o sa-l duc acasă”, a explicat Cristina.
Pe lângă cei 11 câini adoptaţi, alte două pisicuţe şi-au găsit stăpân. Sătmărenii care au adoptat ieri un câine au primit în dar un pachet cu mâncare din partea firmei „Elite Dog“.

Cifre: 11 câini au fost adoptaţi la târgul de ieri

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite