Satu Mare: 100 de lei ca să vezi oraşul de sus

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sătmărenii pot să zboare, contra cost, cu avionul deasupra oraşului cu ocazia mitingului aviatic din 18 septembrie. Consiliul Judeţean Satu Mare a alocat 70.000 de lei pentru organizarea mitingului aviatic, la care intrarea spectatorilor va fi gratuită.

Sătmărenii vor avea parte de un spectacol cu MIG-uri şi elicoptere Puma pe 18 septembrie la Aeroportul Internaţional. Un balon cu aer cald şi un avion al flotilei Tarom vor survola oraşul. „Sătmărenii vor avea ocazia să zboare cu acest avion deasupra judeţului, contra cost. Un bilet pentru copii costă 70 de lei, iar pentru adulţi 100 de lei. Avionul va ateriza pe aeroport la ora 11.00. La sol, sătmărenii curioşi de această navă o vor putea vizita“, a declarat Adrian Ştef, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare. Organizatorii pregătesc o tombolă pentru participanţi. „La intrarea în zona aeroportului se vor distribui gratuit taloane pentru tombolă, iar câştigătorii vor fi anunţaţi la microfon. Ei vor zbura gratuit cu avioane uşoare şi ultrauşoare deasupra oraşului“, a mai precizat Adrian Ştef.

Compact va concerta la finalul mitingului
Trupa Compact va concerta la finalul mitingului. Alături de ei, vor mai urca pe scenă formaţiile Zanzibar, Axandra şi DJ Alexia. „Este pentru prima dată de când organizăm mitinguri când aducem formaţii şi organizăm concerte. Sărbătorim ediţia cu numărul trei a mitingului şi aşteptăm peste 10.000 de spectatori din judeţ, din ţară şi din Ungaria “, a mai spus vicepreşedintele Consiliului Judeţean.

Spectacole cu avioane

În cadrul mitingului aviatic vor evolua avioane de acrobaţie, avioane ultrauşoare şi zeci de paraşutişti. De asemenea, sunt programate acrobaţii individuale şi în formaţie cu avioanele Extra 300, zboruri cu avioane ultrauşoare, individual şi în formaţie şi acrobaţii cu planoare. Atracţia manifestării o constituie şi în acest an demonstraţia cu MIG-uri 21 Lancer şi elicoptere PUMA, aparţinând Ministerului Apărării Naţionale.
Demonstraţia aeriană se va desfăşura începând cu ora 12.00. Consiliul Judeţean Satu Mare a cheltuit 70.000 de lei pentru organizarea acestui eveniment. Intrarea la miting este gratuită. Mai mult, în ziua demonstraţiilor vor fi puse la dispoziţia sătmărenilor curse de transport speciale până la Aeroport.

Cifra: 70.000 de lei a cheltuit Consiliul Judeţean pentru organizarea mitingului aviatic

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite