Satu Mare: Ţânţaş ţine ştrandul închis până în mai 2010

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Satu Mare: Ţânţaş ţine ştrandul închis până în mai 2010
Satu Mare: Ţânţaş ţine ştrandul închis până în mai 2010

Societatea Beny Alex, care a semnat cu Primăria concesionarea ştrandului sătmărean pe o perioadă de 49 de ani în noiembrie 2008 s/a împiedicat  în obținerea avizelor de la Autoritatea Naţională de Resurse Minerale pentru exploatarea zăcământului de apă termală care alimentează bazinele din ştrand.

 Anunţată în primăvară pentru luna iulie, redeschiderea zonei de agrement a fost încă o dată amânată. Reprezentanții societății Beny Alex au anunţat că vor investi circa 6 milioane de euro în reamenajarea ştrandului.
Miliardarul negreștean Vasile Țânțaș, patronul societății Beny Alex Negrești-Oaș a declarat că Zona de agrement “Someș” și-ar putea redeschide porțile cel mai devreme în 2010: „Dacă Dumnezeu va ține cu noi, lumea va face baie la ștrand de 1 mai  anul viitor”. 

Aqua Park la ștrand, nu mai devreme de 2011

Țânțaș a declarat că refuncționalizarea ștrandului sătmărean, aflat acum în paragină, va fi efectuată în două etape. În primă fază, care are ca termen de finalizare mai 2010, vor fi reabilitate puțurile de apă termală, acum colmatate, se va construi un hotel, vor fi reamenajate bazinele existente și va fi construit unul în plus, acoperit. Beny Alex vrea să pună la punct și sistemul de tratament balnear, cu băi la vană și cabinete medicale, tot până la începutul sezonului estival al anului viitor.
În faza a doua, societatea intenționează să extindă proiectul și să amenajeze în zonă și un Aqua Parc, însă Vasile Țânțaș nu a dat niciun termen pentru finalizarea proiectului. Potrivit informațiilor pe care le deținem, Țânțaș a negociat cu mai mulți proprietari de terenuri din zona ștrandului pentru a achiziționa parcele în zonă. “Tot ce vă pot spune este că suntem pe drumul cel bun cu avizările și cu proiectul de la Ștrand” a declarat Țânțaș.   


Mai multe date, în ediţia de azi a ziarului "Adevărul de Seară"

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite