Satu Mare:UPDATE O şoferiţă beată a omorât trei persoane(GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Femeia vinovată de producerea accidentului conducea cu viteză de peste 100 de km/h şi avea o alcoolemie de 0,33 mg/l în aerul expirat

Update Femeia care a omorât aseară trei bărbaţi într-un accident de ciculaţie rămâne în continuare internată în spital, sub supravegherea medicilor. Ea a suferit un traumatism cranio-cerebral şi toracic, însă starea ei generală este bună. Ancheta este în desfăşurare. Poliţiştii care au cercetat cazul au inaintat în această dimineaţă Parchetului propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 zile, însă procurorii nu au luat nicio măsură împotriva ei. În funcţie de starea de sănătate, procurorii au cerut să o prezinte dupăce va ieşi din spital. Cert este că femeia este cercetată pentru ucidere din culpa în formă agravată, conducând şi sub influienţa alcoolului. Testele au arătat că avea o alcoolemie de 0,75 mg/l alcool în sânge. Femeia riscă între 2 şi 10 ani de închisoare.



Accidentul s-a petrecut aseară, în jurul orei 22.30, exact în centrul localităţii Iojib. Şarleta Sfâra, conducătoarea auto care se face vinovată de moartea celor trei, a pierdut controlul volanului într-o curbă şi s-a izbit frontal cu autoturismul Dacia Logan, care circula regulamentar din sens opus. Impactul a fost fatal pentru cele trei persoane aflate în Logan. Veikony Francis, de 40 de ani şi Liviu Doru, de 41 de ani au decedat pe loc. Cealaltă persoană, Gheorghe Petrovan, de 51 de ani a fost transportată de urgenţă la spital, însă din cauza traumatismelor a decedat la scurt timp.

Martorii spun că şoferiţa avea viteză

Acul kilometrajului autoturismului marca Audi, condus de Şarleta Sfâra s-a blocat la 115 km/h. Din cele două maşini au rămas doar mormane de fier contorsionate. Martorii susţin că femeia conducea cu viteză excesivă. “La intrare în localitatea Iojib m-a depăşit, cred că avea peste 100 de km/h. La scurt timp, am văzut doar un nor imens de praf”, a declarat şoferul care se afla în spatele autoturismului condus de femeia de 41 de ani. Bubuitura a fost atât de puternică încât oamenii au fost scoşi din case. “Stau la cinci locuinţe depărtare de locul accidentului. Am auzit o bubuitură îngrozitoare şi am ieşit să văd ce se întâmplă. Am scos victimele decedate din maşină, iar şoferiţa era conştientă”, a declarat un localnic din Iojib.

Nu a apucat să mai ajungă acasă

Una dintre vitimele decedate în accidentul de aseară era autostopist, fiind luat în maşina celor doi bărbaţi din Baia Sprie. Mai avea de parcurs 10 km până să ajungă acasă. Veikony Francis era din localitatea următoare, situată la 10 km de Iojib. Soţia acestuia, ajunsă la faţa locului a încremenit de durere. “Doamne, ce mă fac eu acum! Ce le spun copiilor când ajung acasă”, striga cât putea de tare femeia, aşezată la capul soţului decedat.

Şoferiţa riscă închisoarea

Poliţiştii au testat-o cu aparatul etilotesc, care a indicat o alcoolemie de 0,33mg/l în aerul expirat. Abia azi se  vor afla rezultatele alcoolului în sânge, care va fi cu siguranţă dublu. Dacă starea de sănătate îi permitea aseară şi dacă nu rămânea internată sub supravegherea medicilor, poliţiştii o arestau. “Azi va fi propusă parchetului cu măsura arestării preventive pe o perioadă de 29 de zile. Ea este cercetată pentru ucidere din culpă în formă agravantă, pentru care riscă închisoare”, a declarat inspectorul de poliţie, Marius Lupiscă.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite