Satu Mare: O lună de trafic de coşmar pentru sătmăreni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Satu Mare: O lună de trafic de coşmar pentru sătmăreni
Satu Mare: O lună de trafic de coşmar pentru sătmăreni

Programate până în data de 22 septembrie, lucrările pe Podul Decebal creează adevărate blocaje în trafic. Şoferii sătmăreni se plâng de faptul că pierd zeci de minute pe pod şi spun că dacă s-ar lucra pe timpul nopţii s-ar evita ambuteiajele.


De mai bine de o săptămână, de când pe Podul Decebal au început lucrări de reparaţii a rosturilor, traficul în intersecţiile Burdea şi Piaţa Romană a devenit un calvar pentru şoferi. În condiţiile în care de ani buni de zile se vorbeşte despre incapacitatea celor două poduri peste râul Someş de a prelua traficul din municipiu, respectiv necesitatea celui de-al treilea pod, blocarea a două benzi pe Podul Decebal se resimte din plin. 

Poliţia Rutieră a mărit timpul de dirijare a traficului
Timpul de aşteptare pe pod  s-a mărit considerabil, iar agenţii Poliţiei Rutiere şi-au prelungit cu câteva ore timpul de dirijare a traficului. „ Am suplimentat orele de dirijare a traficului, pentru că este mult mai mare aglomeraţia de când cu lucrările acestea” afirmă unul dintre agenţii poliţiei rutiere care se afla ieri în intersecţia Burdea. Coloanele de maşini care aşteaptă să traverseze Podul Decebal ajungeau ieri până în zona benzinăriei de pe strada Botizului. Responsabil din partea Primăriei Satu Mare cu supravegherea lucrărilor pe Podul Decebal, Horia Moţiu afirmă că şi dacă s-ar lucra pe timpul nopţii benzile ar rămâne oricum închise pentru uscarea asfaltului: „ Dacă am lucra noaptea sătmărenii ar fi şi mai suparaţi pe noi, iar benzile ar fi tot închise. Sperăm însă să terminăm mai repede de 22 septembrie”, mai spune Horia Moţiu.

De astăzi lucrările s-au mutat pe benzile 1 şi 2
Lucrările la cele şapte rosturi de  dilataţie de pe Podul Decebal se execută prin decopertarea şi asfaltarea a unei porţiuni de carosabil de câte cinci metri înainte şi după fiecare rost. „ Astăzi vom începe lucrările de frezare la benzile 1 şi 2, urmând ca, vineri să începem şi turnarea asfaltului. Echipe de specialişti din Ungaria vor începe de săptămâna viitoare marţi lucrările la rosturile de dilataţie care sperăm să nu dureze mai mult de 10 zile”, afirmă Ferencz Banyai, reprezentant Vegyepszer.

Şoferii sunt revoltaţi
Dacă în mod obişnuit cele mai mari blocaje în trafic se creeau în jurul orei 8, respectiv în jurul orei 15, în aceste zile traficul se blochează şi în intervale orare care erau de obicei mai lejere pentru şoferii care traversează podul. . “ Nu se poate aşa ceva, eu am clienţi şi din cauza aglomeraţiei fac în 25 de minute un traseu pe care îl făceam în 10 – 15 minute, iar clienţii pe mine sunt nemulţumiţi că nu am mers pe altă rută. Ce altă rută!? Şi înainte să fie blocat Podul Decebal erau blocaje pe poduri, acum, nici nu mai am ce spune”, afirmă Molnar Stefan, un taximetrist.

Lucrările se execută în garanţie
 Firma Vegyepszer execută lucrări de refacere a dispozitivelor de acoperire a rosturilor, este vorba de reparaţii pentru care municipailitatea nu plăteşte, fiind în garanţie lucrările executate în august 2007. “Au apărut nişte rupturi în zona rosturilor de dilataţie, dar vom ştii exact cauzele doar după ce se vor desface  porţiunile respective”, afirmă Horia Moţiu. 

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite