Satu Mare:Un bărbat şi-a incendiat casa punând în pericol viaţa propriilor copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Satu Mare:Un bărbat şi-a incendiat casa punând în pericol viaţa propriilor copii
Satu Mare:Un bărbat şi-a incendiat casa punând în pericol viaţa propriilor copii

Tată a opt copii minori, Vasile Florian, de 39 de ani din oraşul Ardud  şi-a incendiat azi noapte propria locuinţă de pe strada Crişan, punând în pericol vieţile  copiilor. Bărbatul a băut la un bar din oraş iar la ora 2.30 a plecat acasă unde, în urma unui scandal cu soţia sa, Ileana Florian, de 36 de ani, şi-a aprins casa.

Din fericire cei opt băieţei pe care îi au împreună cei doi soţi, au fugit al bunica lor care locuieşte la câteva sute de metri de casa lor. Vecinii au sunat imediat la poliţie şi la pompieri iar o echipă cu o autospecială a Serviciului pentru Situaţii de Urgenţă Satu Mare a intervenit şi au stins flăcările în mai puţin de o oră şi jumătate.  Şi poliţiştii din oraş s-au prezentat la incendiu însă bărbatul nu i-a lăsat să intre în curte pe motiv că e proprietatea sa. Flăcările au cuprins interiorul casei de locuit şi acoperişul, în urma incendiului rămânând în picioare doar pereţii casei, valoarea pagubelor materiale fiind estimată la aproximativ 30.000 de lei.


Soţii Florian provin din familii bune

Scandalurile izbucneau frecvent în locuinţa soţilor Florian. Deşi provin din familii bune, după ce s-au căsătorit, cei doi au început să bea, iar odată cu naşterea celor opt copii problemele de familie s-au agravat iar sărăcia şi-a pus amprenta pe vieţile lor. Cu ajutoare de la familii, în urmă cu câţiva ani, şi-au construit o casă cu două camere în care locuiau în condiţii mizere împreună cu cei opt copii. Nici unul dintre părinţi nu au un loc de muncă, singurele venituri fiind alocaţiile micuţilor şi banii pe care tatăl îi primea pentru muncile zilnice prestate pe la diferiţi vecini.

Poliţia şi Protecţia Copilului au demarat anchete

În urma incidentului de azi noapte, poliţia din oraşul Ardud a demarat o anchetă. La fel a fost sesizată şi Direcţia pentru Protecţia Copilului Satu Mare care a început propria anchetă socială. “Tatăl incendiator este cercetat pentru distrugere prin incendiere, pedeapsa prevăzută de codul penal pentru o astfel de faptă fiind închisoarea de la 3 la 15 ani” a declarat şeful de post din Ardud, Viorel Variu.  

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite