Satu Mare: Un vameş beat a ucis un cal şi a rănit trei persoane-Revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Satu Mare: Un vameş beat a ucis un cal şi a rănit trei persoane-Revista presei locale
Satu Mare: Un vameş beat a ucis un cal şi a rănit trei persoane-Revista presei locale

Joi, la ora 8 şi 26 de minute, pe DN 1C, pe raza localităţii Turulung, la aproximativ 50 de metri de Postul comunal de Poliţie, Ştefan Somyai (38 ani), vameş la Halmeu, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, a intrat cu autoturismul pe contrasens, izbind o căruţă condusă regulamentar de Gheorghe Varga (55 ani) din localitate  iar meditaţiile rămân pe piaţa neagră, scriu ziarele locale de azi.

Şoferul a fost păzit de jandarmi pentru a nu fi linşat de săteni

Joi dimineaţa, Gheorghe Varga împreună cu soţia şi nepotul au pornit cu căruţa spre târg. În timp ce se deplasau cu căruţa tractată de un cal pe direcţia Drăguşeni – Halmeu, în centrul comunei Turulung, în apropiere de Postul de Poliţie, un autoturism Opel, de culoare albastră, ce venea dinspre Halmeu, a intrat pe contrasens izbind căruţa din plin. Sătenii adunaţi la locul accidentului au vrut să-l linşeze pe conducătorul auto, vameşul Ştefan Somyai. Pentru a preîntâmpina eventuale evenimente nedorite, în comună au sosit şi jandarmii. Conducătorul auto a fost dus în Postul de poliţie Turulung. Intrarea în incinta Poliţiei era păzită de jandarmi în timp ce poliţiştii au efectuat cercetarea locului faptei şi au dirijat circulaţia. În urma testării cu aparatul etilotest s-a stabilit că Ştefan Somyai avea o alcoolemie de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat. El se întorcea din tura de noapte de la Biroul vamal Halmeu, titrează Informaţia Zilei. 


O treime dintre elevii de la oraş iau meditaţii
             Potrivit unor cifre neoficiale, aproximativ o treime din numărul elevilor din mediul urban din judeţ sunt meditaţi în afara orelor de curs. Astfel, în municipiile şi oraşele din judeţul Satu Mare există aproximativ 8.000 de elevi care primesc ore în particular din cei aproximativ 24.000 de elevi înregistraţi în mediul urban. Dacă luăm în considerare cel puţin un profesor la zece elevi meditaţi, rezultă că sunt aproximativ 800 de profesori care meditează. Inspectorul general al ISJ, Mariana Popa, consideră că cifra este prea mare şi, fără să poată spune cu precizie câţi profesori care dau meditaţii în particular sunt, precizează că atât cifra elevilor meditaţi cât şi a profesorilor meditatori este mult mai mică, scrie Gazeta de Nord Vest. 

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite