Satu Mare: La numai doi ani, o fetiţă se zbate între viaţă şi moarte după ce s-a opărit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Satu Mare: La numai doi ani, o fetiţă se zbate între viaţă şi moarte după ce s-a opărit
Satu Mare: La numai doi ani, o fetiţă se zbate între viaţă şi moarte după ce s-a opărit

Doi copii au fost internaţi cu arsuri în spital după ce o oală în care fierbea apă pentru ceai s-a vărsat peste ei. Mama copiilor este cercetată pentru neglijenţă şi şi-ar putea pierde copiii.

O fetiţă de doi ani şi patru luni şi fratele ei, în vârstă de un an, au fost opăriţi miercuri dimineaţă, după ce o oală cu apă clocotită s-a vărsat peste ei. Fetiţa, Denisa Kovacs, se află internată în stare gravă la Reanimare, cu arsuri de gradul II pe corp, mâini şi picioare. Medicii îi dau şanse de peste 50% să supravieţuiască. Fratele fetei, Alex Kovacs, opărit uşor, a fost externat ieri. Serviciul de abuz din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Satu Mare şi asistenţii Serviciului Public de Asistenţă Socială din Primăria Satu Mare au demarat o anchetă pentru a stabili dacă mama copiilor, Kovacs Gyongyi (21 de ani), se face vinovată de neglijenţă şi trebuie decăzută din drepturile părinteşti. Tatăl copiilor este închis în penitenciar pentru furt şi mai are de executat încă şase luni de detenţie.   

Tragedia s-a produs miercuri dimineaţă în casa familiei Kovacs, una dintre locuinţele sociale ale primăriei de pe strada Crângului. „Gyongyi făcea mâncare, pe aragaz fierbea fasole şi o oală cu apă pentru ceai. Băiatul a venit, a tras de uşa cuptorului iar oala cu apă s-a vărsat peste fetiţă şi apa l-a atins şi pe băiat” povesteşte Kovacs Attila, fratele mamei, martor la tragedie. „Am sunat la ambulanţă, am uns-o cu lapte, cu ulei, dar plângea încontinuu. Voia să fie luată în braţe, dar nici nu o puteam atinge, atâta era de arsă” povesteşte bărbatul. Mama fetei susţine că e nevinovată şi că a fost vorba de un accident. „M-am certat cu soră-mea, că nu mă lasă în casă deşi şi eu sunt aici în acte, şi atunci s-a întâmplat” susţine tânăra de 21 de ani.

Vecinii susţin că femeia îşi închidea adesea copii în casă pentru a pleca să se prostitueze. „Încuia uşa şi pleca cu orele cu tot felul de bărbaţi bani să se culce cu ei pentru bani, e prostituată şi trebuie s i se ia copiii” a declarat Rozalia Varga, vecină cu familia Kovacs. Mama copiilor susţine însă că vecinii fabulează. „Nu ştiu cine v-a spus aşa ceva, dar nu-i adevărat. Am trei copii, trebuie să am grijă de ei, nu am când să fac aşa ceva” a declarat mama copiilor. Potrivit SPAS, în cele două camere ale casei Kovacs locuiesc în total cinci adulţi şi patru copii, dintre care unul cu handicap. Cei doi copii opăriţi mai au o soră, în vârstă de patru luni. 

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite