Satu Mare: 61 de elevi au luat Bac-ul în urma evaluării contestaţiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Satu Mare: 61 de elevi au luat Bac-ul în urma evaluării contestaţiilor
Satu Mare: 61 de elevi au luat Bac-ul în urma evaluării contestaţiilor

Promovabilitate de 77,29% la Bac în judeţ, mai mică decât anul trecut cu trei procente. Cei mai mulţi elevi care nu au resuşit să ia nota de trecere la Bacalaureat sunt de la Grupul Şcolar din Ardud

Judeţul Satu Mare ocupă un loc mediu pe ţară în ceea ce priveşte promovabilitatea elevilor la examenul de Bacalaureat de anul acesta, a declarat astăzi într-o conferinţă de presă inspectorul general al Inspectoratului Şcolar, Mariana Popa. Din cei 3.713 absolvenţi de clasa a XII-a care s-au înscris la Bacalaureat, s-au prezentat la examene 3.615 şi au trecut 2.794, procentul de promovabilitatea, în urma evaluării contestaţiilor fiind de 77,29%. Au depus contestaţii 500 de elevi, nemulţumiţi de notele obţinute, 201 fiind admise pentru evaluare. În urma evaluării contestaţiilor, 35 de elevi s-au ales cu note mai mici, 166 au obţinut un procentaj mai mare iar 73 au promovat proba la disciplina a cărei notă au contestat-o. Din cei 73 de elevi care luat notă de trecere la disciplina contestată doar 61 au trecut examenul de Bacalaureat.


Colegiul Naţional Mihai Eminescu şi Liceul Teoretic din Carei, în TOP la prezenţă şi promovabilitate


Toţi elevii de la Colegiul Naţional Mihai Eminescu şi de la Liceul Teoretic din Carei s-au prezentat şi au promovat examenul de Bacalaureat. Promovabilitate de 100% s-a înregistrat şi la Colegiul Naţional Doamna Stanca, Liceul de Artă Aurel Popp, Colegiul Naţional Ioan Slavici şi Grupul Şcolar Ham Ianos însă prezenţa nu a fost de 100%. La polul opus, cea mai slabă prezenţă de 77,97% şi promovabilitate de 39,13% la Bacalaureat s-a înregistrat la Grupul Şcolar din Ardud. 

A doua repartizare computerizată a absolvenţilor de clasa a VIII-a

 

Un alt subiect prezentat astăzi la conferinţa de presă a fost admiterea în licee a absolvenţilor de clasa a VIII-a. În urma primei repartizări computerizate, din cei 3.542 de elevi înscrişi au fost repartizaţi prin diferite metode aprobate de către Ministerul Învăţământului 3.444, 98 nu au fost repartizaţi, 20 de elevi au fost refuzaţi de computere pentru că şi-au exprimat puţine opţiuni iar 78 nu s-au prezentat la repartizare, majoritatea dintre ei fiind plecaţi în străinătate, a explicat inspectorul general adjunct, Ioan Viman. A doua etapă de repartizare computerizată este în plină desfăşurare şi se va încheia pe data de 23 iulie, iar cea de a treia repartizare va avea loc în perioada 1-10 septembrie şi va cuprinde elevii repartizaţi în prima etapă dar care au refuzat înscrierea la şcoala la care i-au plasat computerele, deşi era una dintre opţiunile alese.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite