Satu Mare: Se decide soarta bibliotecii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Biblioteca Judeţeană şi-ar putea găsi un sediu la şedinţa de consiliu judeţean de azi. La discuţii participă şi directorul Muzeului Judeţean, care ar putea fi obligat să primească biblioteca în clădirea din Piaţa Vasile Lucaciu.

Consiliul Judeţean (CJ) se reuneşte azi într-o şedinţă unde unul dintre principalele suibiecte vor fi soarta Bibliotecii Judeţene şi ideea mutării ei la Muzeul Judeţean. Directorul muzeului Viorel Ciubotă a declarat pentru Adevărul de Seară că o astfel de mutare este imposibilă din lipsă de spaţiu. "Pot doar să vină şi să-mi blocheze holurile. Nu se poate amenaja clădirea pentru a introduce şi biblioteca decât dacă se desfiinţează secţii. Ar fi culmea ca acum, după ce ne-au ajutat să le reamenajăm, să înceapă să le desfiinţeze" spune Ciubotă.

Actualul sediu al Bibliotecii Judeţene este subiect de litigiu între Federalcoop şi CJ. Federalcoop a cerut în trecut evacuarea  bibliotecii, însă reprezentanţii societăţii au fost blocaţi în ultimul moment printr-o mişcare juridică. Consiliul Judeţean a ameninţat atunci Federalcoop că va pune societatea să plătească chirie pentru terenul de sub imobil.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite